Νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στην Κοπεγχάγη, λίγες μόλις ώρες έπειτα από το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σε κτίριο της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Δανίας, ένα άτομο δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι τη στιγμή που βρισκόταν έξω από συναγωγή στην πρωτεύουσα της χώρας και κατέληξε, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί, ο ένας στο χέρι και ο άλλος στο πόδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται σε διάστημα λίγων ωρών στην Κοπεγχάγη. Το απόγευμα του Σαββάτου άγνωστος άνοιξε πυρ σε κτίριο που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ που είχε φιλοτεχνήσει το 2007 και τα οποία θεωρείτο ότι εξύβριζαν το ισλάμ. Από την επίθεση έπεσε νεκρός ένας άνθρωπος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, είναι πολύ νωρίς να εξεταστεί εάν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο επιθέσεων.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ένας κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Νόρπορτ είχε εκκενωθεί, ενώ τα τρένα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης