Σύμφωνα με τις Αρχές, ένας άνδρας από το Πακιστάν πυροβόλησε και σκότωσε την έφηβη ανιψιά του, επειδή η μουσική που άκουγε ήταν πολύ δυνατή.

Ο Muhammad Gullistan πήγε στο σπίτι της ανιψιάς του την Κυριακή, που βρίσκεται στην πόλη Chakwal, 90χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, όπου την βρήκε μόνη της. Εκεί της ζήτησε να χαμηλώσει την μουσική, που του φάνηκε πολύ δυνατή. Εκείνη αρνήθηκε, και μετά από έντονο διαπληκτισμό, ο 30χρονος την πυροβόλησε, σκοτώνοντας την ακαριαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, το εν λόγω περιστατικό δεν αποτελεί κάτι αξιοπερίεργο για το Πακιστάν. Οι δολοφονίες γυναικών είναι τόσο συχνό φαινόμενο, που σπάνια καταγράφονται λεπτομερώς από τον Τύπο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας, οι συγγενείς του θύματος μπορούν να «συγχωρήσουν» τον δολοφόνο. Έτσι, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες είναι επίσης μέλη της οικογένειας, στην πλειονότητά τους δεν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους.

Μόνο μέσα στο 2013 διαπράχθηκαν στο Πακιστάν 869 καταγεγραμμένοι «φόνοι τιμής». Οι περιπτώσεις είναι πιθανότατα πολύ περισσότερες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όσες δεν καταγγέλθηκαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης