Την κατάργηση 650 θέσεων της θυγατρικής της στην Ισπανία σχεδιάζει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη Μαδρίτη συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιχείρηση, σημειώνοντας πως ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από τον προσδοκώμενο, που έφθανε τις 1.000.

Η Vodafone, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, πραγματοποιεί μια διαβούλευση με τα συνδικάτα για την μείωση του προσωπικού της στην Ισπανία – που συνολικά φθάνει τους 4.000 εργαζομένους – καθώς υφίσταται απώλειες λόγω του ανταγωνισμού από εταιρίες χαμηλού κόστους όπως η Yoigo και πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με ενοικιαζόμενες υποδομές και χωρητικότητα κυκλωμάτων και εικονικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εταιρεία καθιστά σαφές ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων εργασίας, με ή χωρίς μια συμφωνία», ανέφεραν συνδικαλιστές έπειτα από μια συνάντησή τους με εκπροσώπους της Vodafone.

Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα κάνει επίσημα σχόλια πριν από την 14η Φεβρουαρίου, όταν προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης