Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν ύστερα από δύο εκρήξεις στην επαρχία Νταγκεστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, οι εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης κοντά σε αστυνομικό τμήμα στα προάστια της πόλης, Μαχατσκαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας ανέφερε πως η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου πυροδότησε εκρηκτικά, έχοντας νωρίτερα σταματήσει σε έλεγχο των αστυνομικών. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη τη στιγμή που στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν ανθρώπινα μέλη να έχουν διασκορπιστεί στο σημείο της έκρηξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανάμεσα στις δύο εκρήξεις μεσολάβησαν περίπου 15 λεπτά. Πάνω από 20 οχήματα έχουν υποστεί καταστροφές ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπάρχουν και σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων», εξήγησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Vyacheslav Gasanov.

Δείτε το video…

Τόσο το Νταγκεστάν όσο και οι γειτονικές ρωσικές επαρχίες πλήττονται κατά καιρούς από κύματα βίας που οφείλονται σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μαχητές ισλαμικών οργανώσεων και μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας. Τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο σπίτι κυβερνητικού αξιωματούχου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα οι Αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος είχε εντοπιστεί μέσα σε φορτηγό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να ενισχύσει τους φόβους της διεθνούς κοινότητας για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στον Β. Καύκασο και συγκεκριμένα στο Σότσι το 2014.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης