Σύμφωνα με τον Ινδονήσιο πρόεδρο, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ, τον διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον η Καμπέρα δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια που θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις της με την Τζακάρτα.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα μέρος της επιστολής που του έστειλε ο Αυστραλός πρωθυπουργός μετά την απόφαση της Τζακάρτα να βάλει «στον πάγο» τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αυστραλία, θεωρώντας ελλιπή την ανταπόκριση της αυστραλιανής κυβέρνησης στην ενόχλησή της μετά από αναφορές για παρακολούθηση του ινδονήσιου προέδρου και υπουργών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο διευκρίνισε ότι η συνεργασία των δυο χωρών στο θέμα της αναχαίτισης των αιτούντων άσυλο και στην αντιμετώπιση των δουλεμπόρων δεν πρόκειται να ξαναρχίσει έως ότου οι δυο χώρες συμφωνήσουν εγγράφως σε συγκεκριμένα θέματα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ινδονησία ανταποκρίθηκε θετικά. «Επιθυμία και των δυο μας είναι να έχουμε άριστες σχέσεις και θα επιδιώξουμε διμερείς συμφωνίες» είπε ο κ. ‘Αμποτ. Σύμφωνα με την Τζακάρτα θα περάσουν τουλάχιστον δυο μήνες έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις Αυστραλίας-Ινδονησίας.

Mε πληροφορίες από το ΑΠE
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης