Συγκρατημένη αισιοδοξία καταγράφεται στην τελευταία τακτική έρευνα του Ινστιτούτου CFA Romania – μέλους του ομώνυμου ινστιτούτου πιστοποίησης χρηματοοικονομικών γνώσεων με έδρα τις ΗΠΑ – για τη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών που αντικατοπτρίζουν την πορεία της ρουμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο βασικός δείκτης μακροοικονομικής εμπιστοσύνης που σχετίζεται με το σύνολο των βασικών ζητημάτων (σταθεροποίηση οικονομίας, επιχειρηματικό περιβάλλον, αγορά εργασίας, προσδοκίες για το επόμενο έτος ως προς το προσωπικό εισόδημα και την ανάπτυξη της οικονομίας) διαμορφώθηκε στις 47,1 μονάδες τον Μάιο, έναντι 44 μονάδων τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και παραμένει σε αρνητικό «έδαφος», ο βασικός δείκτης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου δωδεκαμήνου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η βαθμολογική κλίμακα του βασικού δείκτη κυμαίνεται από 0 μονάδες (έλλειψη εμπιστοσύνης) μέχρι και 100 μονάδες (πλήρης εμπιστοσύνη στη ρουμανική οικονομία), διευκρινίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Agerpres.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης