Xρήστος Μαζάνης 

Ήταν πρωί του περασμένου Σεπτέμβρη όταν οι καραμπινιέρι της Ρώμης, έπειτα από πληροφορίες συλλαμβάνουν τον 47χρονο Οστίλο Ντελ Μπάλτζο, υπάλληλο του Βατικανού.Είχε μόλις βγει από το γραφείο του και η σύλληψη γίνεται πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του μάρκας Ford Focus. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, στο όχημά του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης αλλά και τρία usb τα οποία περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί, ήταν σίγουροι πως τα ναρκωτικά αλλά και τα βίντεο δεν ήταν για δικιά του χρήση. Παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες, όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο υπάλληλος δεν έχει βγάλει λέξη. Ωστόσο η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. «Έχει κλειστεί σε μια περίεργη θρησκευτική σιωπή», δηλώνει υψηλόβαθμος Ιταλός αξιωματικός ο οποίος έχει γνώση της υπόθεσης.

Πώς όμως οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα βίντεο δεν ήταν για δικιά του χρήση; Πώς ξέρουν εάν τα βίντεο έμπαιναν ή έβγαιναν στο Βατικανό ; Όπως αναφέρουν οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί, αφού έψαξαν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και τον υπολογιστή του στο γραφείο του δεν βρήκαν ίχνη, κάτι το οποίο δεν συνάδει με τις περιπτώσεις παιδόφιλων. Άλλωστε και ο δικαστής που τον δίκασε αρχικά αναφέρει στην έκθεσή του χωρίς δισταγμό ότι «το υλικό βρισκόταν στην κατοχή του προκειμένου να μεταφερθεί σε τρίτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος, μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Nτελ Μπάλτζο εργαζόταν στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, το θεσμό της Εκκλησίας που συντονίζει ο Καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι.

Oι έρευνες για τους παραλήπτες των ναρκωτικών και του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνεχίζονται, ενώ από την Αγία Έδρα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωσηΟι πράκτορες που έψαξαν το αυτοκίνητό του στελέχους του Βατικανού, σύμφωνα με την αναφορά τους βρήκαν έναν φάκελο ο οποίος περιείχε 30 περιτυλίγματα κοκαΐνης αλλά και 5 στυλό γεμάτα με τη ναρκωτική ουσία.

Έπειτα από τρεις μήνες στη φυλακή «Ρετζίνα Κοέλι», οι ανακριτές αλλά και οι εισαγγελείς, πίστευαν πως ο υπάλληλος θα σπάσει και θα αποκαλύψει τους παραλήπτες. Όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αντιθέτως ο δικηγόρος του δράστη, Άντζελο Στανίσια, ζήτησε την απελευθέρωση του πελάτη του ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η ανακριτής Ντανιέλα Νταουρία απέρριψε το αίτημα στις 4 Δεκεμβρίου και προτίμησε να εξαναγκάσει τον κατηγορούμενο υπό κατ ‘οίκον περιορισμό με το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Όπως δήλωσε, «ο κατηγορούμενος εργάζεται σε άλλο κράτος το οποίο μπορεί να του προσφέρει προστασία».

Oι έρευνες για τους παραλήπτες των ναρκωτικών και του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνεχίζονται, ενώ από την Αγία Έδρα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης