Την άμεση αντίδραση της οργάνωσης «Human Rights Watch» (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) προκάλεσε ένα φρικιαστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και δείχνει άνδρα να αφαιρεί με μαχαίρι τα όργανα από πτώμα νεκρού στρατιώτη και στη συνέχεια, «αστειευόμενος», να προσποιείται πως τα τρώει…

Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία ωστόσο δεν είναι διασταυρωμένα, το πρόσωπο που εμφανίζεται να προβαίνει σε αυτήν την απίστευτη αγριότητα είναι ο Abu Sakkar, διοικητής της Ταξιαρχίας των συριακών αντικαθεστωτικών ανταρτών του Omar Al Farouk, ενώ το πτώμα ανήκει σε στρατιώτη της κυβέρνησης Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φρίκη όμως γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο εικονιζόμενος, την ώρα της αποτρόπαιας πράξης του, δεν παραλείπει να εξαπολύει ύβρεις κατά των αλαουιτών, ενώ παράλληλα καλεί και τους ομοϊδεάτες του να πράξουν το ίδιο:

«Ορκιζόμαστε ενώπιον του Θεού ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του σκύλου, του Μπασάρ! Ω, ήρωες του Μπάμπα Αμρ, σφάξτε τους αλαουίτες και ξεριζώστε τις καρδιές τους για να τις φάτε».

Η HRW, μπροστά σε αυτήν την απίστευτη βαρβαρότητα που υπερβαίνει όχι απλώς κάθε κανόνα πολέμου αλλά και κάθε ανθρώπινου νόμου, καλεί τη συριακή αντιπολίτευση «να εμποδίσει τη διάπραξη φρικαλεοτήτων από τους μαχητές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει:

«Δεν γνωρίζουμε αν η ταξιαρχία Omar Al Farouk ανήκει στη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όσοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες από οποιονδήποτε τελεί υπό τη διοίκησή τους».

Η HRW καλεί, επίσης, «οποιαδήποτε πλευρά έχει αυτήν τη δυνατότητα να μην επιτρέψει στη συγκεκριμένη ταξιαρχία να αποκτήσει όπλα», ενώ υπενθυμίζει και την ευθύνη που φέρει ο ΟΗΕ «να μην αφήσει κανένα έγκλημα ατιμώρητο».

Το βίντεο που ακολουθεί έχει πολύ σκληρές σκηνές.

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης