Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν στον χώρο της πισίνας ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Νεπάλ στις 25 Απριλίου όταν και χτύπησε ο Εγκέλαδος, αποτυπώνει νέο ερασιτεχνικό βίντεο πού δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο σεισμός, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σπέρνει τον πανικό σε τουρίστες και προσωπικό, προκαλώντας… τσουνάμι στα ήρεμα νερά της πισίνας. Κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, το νερό βγαίνει κυριολεκτικά έξω από την εγκατάσταση, δημιουργώντας μικρές λίμνες. Κόσμος προσπαθεί να βρει ασφαλές καταφύγιο, ενώ κλάματα παιδιών ακούγονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το RT, το video προέρχεται από ζευγάρι Ολλανδών που έκανε τις διακοπές του στην ασιατική χώρα.

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 8.000 ανθρώπων και μεγάλες ζημιές σε κτήρια, υποδομές και ιστορικά μνημεία τόσο στην Κατμαντού όσο και σε άλλες πόλεις του Νεπάλ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 83 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 15 χλμ.

Σήμερα το πρωί, ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4R (82 χλμ. ανατολικά της Κατμαντού) ξύπνησε μνήμες από τα όσα δραματικά συνέβησαν πριν από λίγες εβδομάδες. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη γειτονική Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης