Ανυποχώρητος στις θέσεις του και αποφασισμένος να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα εμφανίστηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις σκληρές δηλώσεις του για το κίνημα των διαδηλώσεων και των ταραχών που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι το ομοίωμα του Οθωμανικού Στρατοπέδου θα χτιστεί στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ ενώ προανήγγειλε πως θα χτιστεί και τζαμί στην ίδια πλατεία. «Αυτό το κτήριο θα χτιστεί όπως το έχουμε σχεδιάσει. Έχει ιστορική αξία. Θα δημιουργήσουμε και χώρους αναψυχής, α κατεδαφίσουμε και το Κέντρο Πολιτισμού Ατατούρκ για να χτίσουμε κάτι πιο καλό και ναι θα χτίσουμε και τζαμί, εδώ στην πλατεία Ταξίμ. Δεν θα ζητήσω την άδεια από κάποια ρεμάλια που πήγαν στην πλατεία και έκαναν άνω-κάτω τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν στα εγκαίνια του Κέντρου Προστασίας Οθωμανικών Αρχείων δήλωσε: «Εγώ δεν είμαι δικτάτορας, εγώ δεν είμαι αφέντης του λαού, είμαι υπηρέτης του λαού. Αν ψάχνετε δικτάτορες ψάξτε στο παρελθόν»! (σ.σ. η αντιπολίτευση θεωρεί πως αναφέρεται στον Κεμάλ Ατατούρκ και Ισμέτ Ινονού). Στην συνέχεια, υποστήριξε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να κόψουν την κεντρική μας αρτηρία, την σύνδεση μας με το ένδοξο μας παρελθόν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, εμείς τώρα προσπαθούμε να δείξουμε το παρελθόν αυτό», τόνισε.

Κοινώς, όχι μόνο επιμένει στα σχέδιά του για να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ αλλά ειρωνεύτηκε τους διαδηλωτές, λέγοντας πως «μπορεί να κατασκευάσουμε και μουσείο». «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές όταν μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης