Πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε τη νικητήρια ομιλία του. «Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα καλύτερα έρχονται, δεν είναι πίσω» δήλωσε θριαμβευτικά ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ του Σικάγο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Μισέλ, και τις δύο κόρες του, Σάσα και Μαλία, τόνισε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντίπαλό του στις εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθιά την πατρίδα μας» υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του για το πάθος με το οποίο διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ για «την πρόοδο της χώρας».

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

– «Θέλουμε μία χώρα που δεν βαρύνεται από το χρέος και δεν εξασθενεί από τα δημοσιονομικά»
– «Η οικονομία ανακάμπτει, η μακρά προεκλογική εκστρατεία έφθασε στο τέλος της»
– «Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα χωρίς τη γυναίκα που με παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια»
– «Δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος για να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνα»
– «Απόψε ψηφίσατε για δράση, για πράξεις. Ο ρόλος, όμως, του πολίτη δεν τελειώνει με την ψήφο του. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί»
– «Ποτέ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος και τόσο αποφασισμένος, όσο είμαι τώρα, για το μέλλον των ΗΠΑ. Μαζί θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόοδο. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά»
– «Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης