Στην αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας προχώρησε δημόσια ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, με άρθρο του στο Bloomberg Businessweek.

Δηλώνοντας πλέον ανοιχτά ομοφυλόφιλος, ο Κουκ τονίζει ότι αν και δεν αρνήθηκε ποτέ τη σεξουαλική του ταυτότητα, δεν την είχε παραδεχθεί και δημόσια, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί του το γνώριζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας προσπαθούσα να διατηρήσω ένα στοιχειώδες επίπεδο ιδιωτικότητας. Υπήρξα ανέκαθεν ταπεινός και δεν έχω σαν στόχο να προσελκύσω την προσοχή γύρω από μένα. Η Apple είναι παγκοσμίως μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες και προτιμώ να βρίσκονται στο επίκεντρο τα προϊόντα μας και τα απίστευτα πράγματα που οι πελάτες μας επιτυγχάνουν με αυτά», γράφει στην εισαγωγή του άρθρου του.

Υπογραμμίζει δε ότι η αποκάλυψη γίνεται στη δεδομένη στιγμή, καθώς «η επιθυμία του για προστασία της ιδιωτικής ζωής τον κρατούσε πίσω από άλλα, πιο σημαντικά πράγματα».

«Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός», καταλήγει, ενώ παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση η δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τιμ Κουκ, που διαδέχθηκε τον Στιβ Τζομπς στο τιμόνι της Apple μετά το θάνατό του το 2011, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι ο καλύτερος διευθύνων σύμβουλος στον κόσμο. Εκφράζοντας και την ελπίδα η αποκάλυψή του να βοηθά όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης