ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνδρες πεσμένοι στο πάτωμα, χωρίς ρούχα, χαροπαλεύουν βγάζοντας αφρούς από το στόμα, παιδιά σε κατάσταση πανικού σφαδάζουν από τον πόνο, τα ουρλιαχτά εναλλάσσονται με τις προσευχές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές είναι μόνο μερικές φρικτές εικόνες από τη Δαμασκό και τον εφιάλτη που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες θύματα των χημικών επιθέσεων στα περίχωρα της πόλης.

Ο Λευκός Οίκος, εν αναμονή της έγκρισης του Κογκρέσου για περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, παρουσίασε αυτό το άκρως απόρρητο υλικό σε επίλεκτη ομάδα γερουσιαστών κατά τη διάρκεια σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου τους πείσει να υπερψηφίσουν την απόφαση του προέδρου Ομπάμα.

Τα βίντεο αυτά, 13 τον αριθμό, που τα μελέτησαν με προσοχή τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας (σ.σ.: και τα χαρακτηρίζουν αυθεντικά), δόθηκαν μέσω «διαρροής» στη δημοσιότητα από το CNN και απεικονίζουν ανατριχιαστικές σκηνές μετά τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Ωστόσο ουδείς έχει αποδείξει ποιος είναι ο υπαίτιος της ανείπωτης τραγωδίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο δεύτερο (έναρξη 1.01) και στο έβδομο βίντεο (έναρξη 6.58) εμφανίζονται τα ίδια ακριβώς θύματα – κάτι που δεν είναι λογικό, καθώς οι λήψεις υποτίθεται ότι προέρχονται από δύο διαφορετικές πόλεις της Συρίας.

Αν κανείς παρακολουθήσει το βίντεο πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για την ίδια σκηνή αλλά από διαφορετική γωνία λήψης.

Ανθρώπινο λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια;

Κέρι: «Ο Ομπάμα διατηρεί το δικαίωμα όλων των δυνατών επιλογών»

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν πήρε καμία απόφαση να περιμένει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων τον Αύγουστο και διατηρεί το δικαίωμα όλων των δυνατών επιλογών» διαμήνυσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν και έχουν αναλύσει δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του Άσαντ.

«Δείγματα από μαλλιά και αίμα βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο NBC News ο Αμερικανός υπουργός.

Να σημειωθεί ότι το σαρίν είναι ένα άχρωμο, άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο και παραλύει τα νεύρα. Έχει χαρακτηριστεί όπλο μαζικής καταστροφής με την απόφαση 687 του ΟΗΕ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης