Κάτω από το χιόνι «κρύφτηκε» μια πόλη στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από μια πρωτοφανή χιονοθύελλα.

Σύμφωνα με το γραφείο της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Κλίβελαντ ανήμερα των Χριστουγέννων έριξε 86 εκ. χιόνι– ρεκόρ όλων των εποχών για την πόλη του Ίρι όπου θάφτηκαν σπίτια, κήποι και αυτοκίνητα. Ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε νέα χιονόπτωση με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλα 48 εκατοστά χιονιού στο υπάρχον στρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε με 111 εκατοστά χιονιού σε μια μέρα η Μόργκανταουν της Δυτικής Βιρτζίνια από τον Μάρτιο του 1958.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες μέρες ένα κύμα πολικού ψύχους για τις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νέα Υόρκη ο υδράργυρος πάγωσε κάτω από το μηδέν, ενώ οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους περιοχών του Μέιν, του Βερμόντ και του Νιου Χαμσάιρ ότι αν παραμείνουν για μισή ώρα στο ύπαιθρο κινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα.

Στο Σικάγο η θερμοκρασία έπεσε γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ «στην κατάψυξη» έχουν μπει και περιοχές της Βόρειας Ντακότα, του Ουϊσκόνσιν, της Μινεσότα, της Νοτιας Ντακότα, της Άιοβα, του Μίσιγκαν και της Ιντιάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης