«Φυτεμένος» από τις τουρκικές υπηρεσίες, ένας Γάλλος τουρίστας προερχόμενος από τα Κατεχόμενα της Κύπρου άνοιξε μία τουρκική σημαία στο κέντρο της Λευκωσίας, την ώρα που ο κόσμος περίμενε σε ουρά μπροστά από μία τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέμβαση των Κύπριων αστυνομικών γλύτωσε τον Γάλλο από τα χέρια του κόσμου, αλλά όχι την τουρκική σημαία, την οποία έκαψε μία Κύπρια πολίτης, αφού την περιέλουσε με βενζίνη.

Η προβοκάτσια, προφανώς στημένη από τις υπηρεσίες στα Κατεχόμενα, ήταν τόσο εμφανής και χοντροκομμένη, που δεν αφήνει περιθώρια ερμηνείας. Ο Γάλλος τουρίστας δήλωσε ότι αγαπά την τουρκική σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως οι τουρκικές υπηρεσίες δεν επέλεξαν μία «εύκολη λύση» για την προβοκάτσια, που θα ήταν κάποιος Βρετανός ή άλλης εθνικότητας τουρίστας, αλλά έναν Γάλλο, προκειμένου να προκαλέσουν και τον γαλλικό παράγοντα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμπαρατάσσεται με την Κύπρο σε διάφορα μέτωπα όπως στους υδρογονάνθρακες ή ακόμη και σε στρατιωτικές συμμαχίες.

Το ζήτημα είναι πως ο Γάλλος τουρίστας επέλεξε την ημέρα που οι Κύπριοι ανέμεναν το άνοιγμα των τραπεζών, ευρισκόμενοι σε συναισθηματική φόρτιση και σε κατάσταση αγωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης