Νέα πρόταση μομφής κατά της βουλγαρικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρσκι ανήγγειλε το αντιπολιτευόμενο κόμμα GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας.

Η πέμπτη πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης αφορά στην αποτυχημένη οικονομική πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε ο πρόεδρος του GERB, πρώην πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λαμβάνει τεράστια δάνεια που θα επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές.

«Αντί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και να βελτιώσει το φορολογικό σύστημα, η κυβέρνηση επέλεξε τον ευκολότερο τρόπο, ο οποίος είναι να χρεώσει τις μελλοντικές γενιές με το ποσό δισεκατομμυρίων λέβα. Σχεδιάζει να λάβει ακόμη ένα δάνειο 3 δισ. λέβα» είπε ο Μπορίσοφ.

«Αυτή θα είναι η επόμενη πρόταση μομφής με την οποία θα ζητήσουμε με νόμιμο τρόπο από τους κυβερνώντες να αποχωρήσουν» τόνισε ο πρόεδρος του GERB ανακοινώνοντας ότι η πρόταση μομφής συντάσσεται και αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης