Έρχονται τέσσερις εκπομπές – αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι στις πιο κάτω ημέρες και ωρες:

Παρασκευή 14.6.13, ώρα 15.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σάββατο 15.6.13, ώρα 13:00 και την ίδια μέρα στις 19:00

Κυριακή 16.6.13, ώρα 13.00

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην εκπομπή «Μουσικές Στιγμές στο Χρόνο» στις 15.00 και το Σάββατο στις 13.00 η Κάτια Καλλιτσουνάκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με οργανικές συνθέσεις και τραγούδια του από τη σκηνή, την οθόνη και τη δισκογραφία σε σύγχρονες μεταγραφές και εκτελέσεις, έργα που γράφτηκαν στη μνήμη του,και μερικά λόγια που ειπώθηκαν από εκείνον και για εκείνον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σάββατο 15.6.13, ώρα 13:00:

Ο Γιώργος Ευσταθίου με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της εκδημίας του Μάνου Χατζιδάκι (15 Ιουνίου 1994), παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη. Θα ακουστούν τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, σαν ελάχιστο δείγμα τιμής κι ευγνωμοσύνης, όχι μόνο για το σημαντικό μουσικό έργο του αλλά και το σπάνιο ήθος του, για όσους τυχόν θα ενδιέφερε, ένα ήθος που με τη στάση του απέναντι στα δημόσια και ιδιωτικά πράγματα, άθελά του κι ερήμην του, μας κληροδότησε.

Μια εκπομπή αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, δεκαεννέα χρόνια μετά τον θάνατό του, στις 15 Ιουνίου του 1994.

Κυριακή 16.6.13, ώρα 13.00:

Η Τζουλιέττα Καρόρη παρουσιάζει:

Το έργο για πιάνο του 1948, Για μια μικρή λευκή αχιβάδα. Ερμηνεύει ο σπουδαίος πιανίστας και αγαπημένος φίλος του Μάνου Χατζιδάκι Γιάννης Παπαδόπουλος. Το μπαλέτο Έξη λαϊκές ζωγραφιές, έργο 4 του 1950. Για να το γράψει ο Χατζιδάκις βασίστηκε σε έξη πολύ γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια. Ερμηνεύει η Ντόρα Μπακοπούλου. Τραγούδια από τον κύκλο Ματωμένος γάμος σε ποίηση του Federico Garcia Lorca που έχει αποδώσει στα ελληνικά οΝίκος Γκάτσος. Ερμηνεύει ο κόντρα τενόρος Άρης Χριστοφέλλης. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε μεταγραφή για την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της μουσικής και το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, από τον ίδιο και τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Όλα αυτά από το «Τρίτο Πρόγραμμα»!

 
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης