Τα λάθη που κάνουν οι γονείς για τη διατροφή του παιδιού τους -κατά κανόνα ορμώμενοι από την αγάπη- είναι πολλά. Όταν διαιωνίζονται, όμως, ανοίγει ο δρόμος για μια ζωή γεμάτη διατροφικά προβλήματα, τα οποία μπορεί, σύμφωνα με τα Νέα, να οδηγήσουν τα παιδιά σε πολλά δεινά, από την παχυσαρκία έως την ανορεξία.

Η ιατρική έρευνα έχει εντοπίσει πολλά τέτοιου είδους λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε μερικά από τα πιο συχνά και τι πρέπει να κάνετε:

Ενθαρρύνετε το παιδί να φάει κι άλλο. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007 στην επιθεώρηση «Appetite», το 85% των γονέων προσπαθεί να πείσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου να φάνε περισσότερο, προσφέροντάς τους ανταλλάγματα ή απειλώντας τα. Στο 83% των περιπτώσεων, η τακτική αυτή αποδίδει και τα παιδιά αναγκάζονται να τρώνε, παρότι δεν πεινούν.

Τι να κάνετε: Να αφήνετε το παιδί να σταματάει να τρώει μόλις χορτάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν σταματάτε να ταΐζετε το μωρό αν δεν αδειάσει το μπουκάλι. Μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Advances in Pediatrics» έδειξε ότι πολλοί γονείς δεν σταματούν να ταΐζουν το μωρό τους εάν δεν αδειάσει το μπιμπερό ή το μπολ με την κρέμα. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια περιττή αύξηση του σωματικού βάρους κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στην παχυσαρκία.

Τι να κάνετε: Παρακολουθήστε τις αντιδράσεις που έχει το μωρό όταν είναι χορτάτο (λ.χ., στρέφει το κεφαλάκι του μακριά από το μπιμπερό ή το κουτάλι) και σεβαστείτε τες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης