Αναμφίβολα αποτελεί μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Ο λόγος, φυσικά, για τη φουσκωτή πισίνα η οποία χρειάζεται αρκετή προσοχή από τη μεριά μας για να παραμείνει αγαπημένος φίλος και όχι εχθρός του παιδιού μας.

Τοποθετούμε μια φουσκωτή πισίνα στο μπαλκόνι, ρίχνουμε μέσα νεράκι, προσθέτουμε και δύο-τρία παιχνιδάκια κι έχουμε έτοιμη τη μαγική συνταγή για να χαρίσουμε ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης και δροσιάς στο μικρό μας! Την ώρα που αυτό πλατσουρίζει τρισευτυχισμένο στη φουσκωτή πισίνα του, όμως, εμείς θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βλέπετε, ο κίνδυνος πνιγμού ελλοχεύει ακόμα και σε λίγα εκατοστά νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, κάθε φορά που γεμίζουμε την πισίνα μας, δεν ξεχνάμε να ακολουθούμε τους εξής βασικούς κανόνες:

• Έχουμε το νου μας στο παιδί όσο κάνει το μπάνιο του και δεν αφαιρούμαστε ούτε στιγμή μιλώντας π.χ. στο κινητό.

• Φοράμε στο μικρό μας σωσίβιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Αδειάζουμε το νερό της πισίνας όταν το παιδί δεν τη χρησιμοποιεί. Ακόμα κι αν την καλύψουμε με πλαστικό ή άλλο κάλυμμα, το περίεργο πιτσιρίκι μας είναι βέβαιο ότι θα θέλει να την εξερευνήσει και να ρίξει μια βουτιά στα κρυφά.

• Τέλος, δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε στο σημείο που την έχουμε ένα αντιολισθητικό πατάκι ούτως ώστε όταν το μικρό μας βγαίνει από το νερό να μην υπάρχει φόβος να γλιστρήσει.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης