Το διαζύγιο είναι μια επώδυνη εμπειρία, που γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη όταν υπάρχουν παιδιά. Πολλές φορές ένα ζευγάρι που χωρίζει, πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να καταφέρει να βρει τις ισορροπίες του και να συνυπάρξει για το καλό των παιδιών. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε σύμφωνα με το mother.gr:

Να είστε εκεί για το παιδί: Ο χρόνος που περνάτε με το παιδί είναι πολύ σημαντικός, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι και ποιοτικός. Δηλαδή το μυαλό σας να μην τρέχει άλλου και να είστε συναισθηματικά παρόντες στη ζωή του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλήστε με το παιδί: Με ηρεμία, με ειλικρίνεια, με λόγια που μπορεί να καταλάβει ανάλογα την ηλικία του. Πριν το διαζύγιο, αλλά και μετά, διαβεβαιώστε το ότι δε φταίει εκείνο για τίποτα και ότι δε θα το εγκαταλείψετε ποτέ.

Αφήστε το παιδί να είναι παιδί: Μπορεί να καταλαβαίνει και να διαισθάνεται τα πάντα, αλλά δεν πρέπει να το εμπλέκετε σε ενήλικες διαφωνίες ή δικαστικές περιπέτειες.

Μη μιλάτε αρνητικά για τον άλλο γονέα: Μην ξεχνάτε πώς ανεξάρτητα από τη δική σας σχέση ως ζευγάρι, για το παιδί είστε πάντα ο μπαμπάς και η μαμά, συνεπώς μην κακολογείτε τον άλλο και προσπαθήστε να μιλάτε πάντα με ευγένεια μπροστά στο παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατηρήστε καλή επικοινωνία: Ανεξάρτητα από το ποιος έχει την επιμέλεια, θα πρέπει να έχετε καλή επικοινωνία και, αν είναι εφικτό, να συναποφασίζετε για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το παιδί.

Προσπαθήστε να μην ανατρέψετε τα πάντα: Μέσα στην αβεβαιότητα που φέρνει ένα διαζύγιο, το παιδί χρειάζεται μια αίσθηση σταθερότητας. Μην το αποκόψετε από φίλους ή ξαδέλφια, μόνο και μόνο επειδή είναι από την πλευρά του πρώην συντρόφου σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης