Τα μωράκια αλλά και τα νήπια 2 ετών είναι αλήθεια πως δεν ξέρουν να φυσήξουν τη μυτούλα τους. Πολλές φορές η μύτη των παιδιών γεμίζει με βλέννες με αποτέλεσμα πολλές φορές να βουλώνει. Η γεμάτη μύτη μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και ταλαιπωρεί το μικρό παιδί ειδικά την ώρα του ύπνου, που δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Όταν η μύτη του μωρού σας είναι βουλωμένη η λύση είναι μία: πλύσεις της μύτης με φυσιολογικό ορό.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος του παιδιού είναι να καθαρίζετε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του. Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν παρατηρήσετε ότι η μύτη του έχει βλέννες, τότε χρησιμοποιήστε έναν ρινικό αναπνευστήρα για να βγάλετε τις μύξες από τη μύτη του παιδιού σας. Συσκευή ρινικής απόφραξης μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο. Αγοράστε την και πάρτε και extra ανταλλακτικά που θα σας είναι χρήσιμα σε κάθε νέα εφαρμογή. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τη μύτη του με χαρτομάντιλο ή με το δάκτυλο σας, γιατί μπορεί να σπρώξετε τις βλέννες πιο μέσα ή να τραυματίσετε τη μύτη του παιδιού σας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης