Ρεπορτάζ: Μπάμπης Πετράκης

Σε μια μαγευτική βραδιά γλεντιού, χαράς αλλά και συγκίνησης, το Σάββατο 3 Μαΐου, δύο πολύ μεγάλα Κρητικά σωματεία της Βικτώρια, η Παγκρήτια Ένωση και η Κρητική Αδελφότητα ενώθηκαν για να στηρίξουν το όνειρο ζωής όλης της ομογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ουρανοξύστης που χτίστηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, με την βοήθεια των ομογενών μας, των Πολιτειακών και των Ομοσπονδιακών Κυβερνήσεων της Αυστραλίας, για να στεγάσει το μεγαλύτερο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνισμού, είναι πλέον το απόλυτο σημείο αναφοράς της παροικίας. Αυτό το όραμα ετών, που όλοι το βλέπουν τώρα να παίρνει «σάρκα και οστά» έκανε και τους Κρήτες της Μελβούρνης να γίνουν μπροστάρηδες, ώστε να μπει και το τελευταίο λιθαράκι.

Συστρατεύθηκαν πρώτοι αυτοί οι δύο μεγάλοι Κρητικοί σύλλογοι, αφενός για να δείξουν εμπράκτως την καθολική συμπαράστασή τους σε αυτό το έργο και αφετέρου να δώσουν το έναυσμα σε όλες τις Παροικιακές κοινότητες να ενωθούν και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να τελειώσει ο Πύργος της Ομογένειας το γρηγορότερο.

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Τζιμ Παπαδημητρίου, αφού ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες για την παρουσία τους, τόνισε την αξία της συνεργασίαςς όχι μόνο στην ομάδα της αδελφότητας, αλλά κυρίως στην μεγάλη αγκαλιά της Ελληνικής Κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το σύνθημα της βραδιάς ήταν : «Όλοι μαζί μπορούμε». Τρεις λέξεις εμπνευσμένες από την έγκριτη δημοσιογράφο της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Στήριξης του Πολιτιστικού Κέντρου Βίβιαν Μόρρις η οποία μας δήλωσε:

Ο επιχειρηματίας Στέλιος Κουκουβιτάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Στήριξης του Πολιτιστικού Κέντρου και από τους πρώτους χορηγούς αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, αφού επισήμανε την δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, το οποίο αποτελείται κυρίως από Έλληνες της δεύτερης γενιάς, «όλοι τους επιτυχημένοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες» όπως υπερθεμάτισε χαρακτηριστικά, μας δήλωσε για αυτή τη βραδιά:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Μπιλ Παπαστεργιάδης, απαριθμώντας τους μεγαλύτερους χορηγούς της προσπάθειας, υπογράμμισε ότι: «Κάθε τούβλο που χτίστηκε σ΄ αυτόν τον πύργο, έχει από πίσω έναν άνθρωπο που πίστεψε στο έργο αυτό και του έδωσε πνοή. Έχει έναν Έλληνα που θέλει να αφήσει μια κληρονομιά για όλη την Ομογένεια. Αυτό το Πολιτιστικό Κέντρο δεν είναι ο τελικός στόχος. Είναι η εκκίνηση για την ανάταση της Ελληνικής κουλτούρας, της Ελληνικής γλώσσας, της τέχνης και του Πολιτισμού. Για αυτό το σύμβολο στο κέντρο της πόλης, αλλά και για τη συγκεκριμένη βραδιά μας δήλωσε:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης