Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Αχαΐας, σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάσταση συναγερμού για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών, ανακοίνωσε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ημέρες που βρίσκονται στις κατηγορίες 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και από ώρα 23.00 ως 06.00 μετά από ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Oι Δήμοι, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων και ενημέρωση των δημοτών τους.

»Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας θα πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους και τις περιοχές που ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία 4 και 5 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεννόηση με τους Δήμους και τα Δασαρχεία καλούνται να συνδράμουν για την αποτελεσματικότητα εφαρμογής του μέτρου».

Πηγή: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης