Γέφυρα σωτηρίας για μια τραυματισμένη χελώνα Καρέτα – Καρέτα έστησε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, η οποία εντοπίστηκε σε παραλία της Ξάνθης.

Ειδικότερα την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης δέχθηκε κλήση από το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους για τον εντοπισμό μιας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στις εκβολές του χειμάρρου Λασπία μεταξύ Αβδήρων και Μαγγάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Φορέα που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια ανήλικη χελώνα με εμφανή τραύματα στο κεφάλι και ένα αγκίστρι με πετονιά στη στοματική κοιλότητα.

Με τη συνδρομή στελεχών του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους, που είχε ενημερωθεί από ερασιτέχνη αλιέα, στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά της τραυματισμένης χελώνας σε κτηνιατρείο στην Ξάνθη. Στη συνέχεια στάλθηκε στο Σωματείο «Θαλάσσιας Χελώνας» στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω φροντίδα, με τελικό προορισμό το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην Γλυφάδα του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το παραπάνω δυσάρεστο γεγονός ο Φορέας ενημερώνει ότι σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο, πτηνό ή ερπετό παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα:

1.Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, Πόρτο Λάγος: 25410 96646

2.Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, Κεραμωτή: 25910 51831

Πηγή: xanthipress.gr

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης