Απέρριψε το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας για Ελλάδα την Παρασκευή η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, ενόψει της συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση που να αφορά σε βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένουμε πρώτα την έκθεση της τρόικας που αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο RTL σύμφωνα με το Bloomberg, η οποία μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Ο Juncker επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

«Μόλις έχουμε την έκθεση τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις», πρόσθεσε ο Juncker. «Πάντως δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν τον Οκτώβριο», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, αρνήθηκε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, να σχολιάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:Dow Jones Newswires,Bloomberg
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης