Διαρροές από τις Βρυξέλλες που κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα κάνουν λόγο για επικείμενο ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα παράτασης θα έχει εξάμηνη διάρκεια, δηλαδή έως το τέλος Αυγούστου, και θα διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση από το πρόγραμμα (Μνημόνιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο της αίτησης η Ελλάδα αναμένεται να αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της και θα αποδέχεται όρους που θα υποβάλει η ίδια η ελληνική πλευρά.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι διέψευσαν δημοσιεύματα ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προκηρύξει εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι οι εκλογές έγιναν στις 25 Ιανουαρίου και η λαϊκή εντολή εκφράστηκε με τον πλέον σαφή και καθαρό τρόπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης