O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Eδώ πουλήθηκε ο Χριστός,πούλησαν τον Λεωνίδα,πούλησαν τον Καίσαρα, δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει» επισήμανε,όσον αφορά τα στελέχη του κόμματος που τον εγκατέλειψαν.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για να προκύψει πρωθυπουργός: «Δεν φταίνε οι Έλληνες, φταίω εγώ που δεν είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω καλά τι συνέβη. Μου τηλεφώνησε ο Παπανδρέου και μου είπε ότι συμφωνήσαν με τον Σαμαρά για πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο. Φτάνοντας στον προεδρικό μέγαρο μετάνιωσα για την επιλογή Πετσάλνικου. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα την άλλη λύση, τον Παπαδήμο. Δεν θα άφηνα την Ελλάδα στον Πετσάλνικο».

«Υπήρξε κάποια στιγμή που συνειδητοποίησα ότι ο Πολ Τόμσεν είχε όλα τα πολιτικά αξιώματα, και Πρωθυπουργός, και πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργός Οικονομικών», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για εκείνο το βράδυ που αποφάσισε να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα διευκρίνισε: «Όταν καταλήξαμε ότι δεν θα πειράξουμε και δεν θα κλέψουμε τις συντάξεις, αφού συμφωνήσαμε με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, λέει ο Βενιζέλος: “να πάρουμε να παρακαλέσουμε τον Πολ Τόμσεν”. To έχω πει τρεις φορές στη Βουλή και δεν με έχει διαψεύσει κανένας. Έκανα να τους πείσω 10 ώρες για τον Παπαδήμο… τσακωνόντουσαν μεταξύ τους. Η άλλη λύση ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος που δεν τον ήθελε κανείς. Δεν τον δέχθηκε ούτε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφέρθηκε και στην προεκλογική μάχη λέγοντας : «Εγώ δεν θα βγω από τις Θερμοπύλες. Έχω τους καινούργιους να φτιάξω και να αναδείξω. Έχω μια νέα γενιά πολιτικών τους οποίους θα αναδείξω στην επόμενη βουλή. Χρειάζομαι βέβαια χρόνο για να αναρρώσει το κόμμα από αυτά που του κάνανε».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών δήλωσε: «Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι φαίνεται».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε και μια απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι το κόμμα του είναι ακροδεξιό λέγοντας: «Εμείς δεν είμαστε Ακροδεξιά. Σήμερα αυτό που λέγεται Αριστερά και ήταν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι μου, τώρα όλοι αναζητούν τον Καρατζαφέρη. Φουσκώνουν τον κύριο Τσίπρα. Φοβάμαι ότι η ΝΔ θα φέρει τον Τσίπρα για δύο τετραετίες. Δεν μπορεί να καταγγείλει το μνημόνιο. Δεν γίνονται έτσι αυτά. Εμείς καταθέσαμε πρόταση. Ούτε διαπραγματεύομαι σαν τον Σαμαρά. Τι να διαπραγματευτείς με την Μέρκελ».

Για την τωρινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τα λάθη που έγιναν επισήμανε: «Αν εφαρμοζόταν σωστά το πρώτο μνημόνιο θα είχαμε σώσει την Ελλάδα.Το μνημόνιο ήταν μια τεράστια πολιτική ανοησία, έτσι όπως εφαρμόστηκε. Άλλο να προλάβεις τον πυρετό στο 37 και άλλο στο 42. Τώρα είναι στο 42».

Όσον αφορά τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Όταν το αποφασίσει θα γίνει πρωθυπουργός. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει σε αυτό το πολιτικό αδιέξοδο είναι να στηρίξουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης