Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr το πόρισμα του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησε έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι κόλαφος!

Oι αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ποσό το οποίο αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ, η οποία εστάλη πριν από – περίπου – πέντε ημέρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, προκύπτει πως από τη διασταύρωση των τραπεζικών λογαριασμών και των φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην «τσάρου» της ελληνικής Οικονομίας υπάρχει «μαύρη τρύπα» περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε βάθος 10ετίας και έγινε σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι εντός των προσεχών ωρών οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποστείλουν την πορισματική αναφορά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Δείτε τι αποκάλυψε η εκπομπή «Ρεπορτάζ» στο GR:

Ραγδαίες εξελίξεις

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εξελίξεις στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς συμπληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ. Είναι προφανές πλέον ότι η διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του πρώην «τσάρου» από τη λίστα Λαγκάρντ -τη στιγμή μάλιστα που εκείνος ήταν στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ- έγινε καθαρά για φορολογικούς λόγους. Επίσης, διαφαίνονται ξεκάθαρα οι λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέλεξε να μιλήσει για «παράνομα αποκτηθέν» υλικό, ενώ η λίστα με τους καταθέτες στην HSBC είχε δοθεί από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών με κάθε επισημότητα και με διαβιβαστικό στον τότε πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι, κ. Χαλαχαστάνη. Ως εκ τούτου, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα η εξαδέλφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Σικιαρίδης, και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, οι οποίοι εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, έχουν κληθεί να καταθέσουν – δύο φορές- ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου.

Τα ενδεχόμενα για τα οποία ελέγχονται είναι εκείνα της:

– ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου»

– ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50

– νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα

– φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης