Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε ιδιωτικές συζητήσεις να μην χρησιμοποιήσει το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών ως διαπραγματευτική τακτική, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο MNI.

Το πρακτορείο αποκαλύπτει ακόμη ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να καθυστερήσει έως και τα τέλη Φεβρουαρίου, αν κάποια από τις πλευρές δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, ιδιαίτερα το ΔΝΤ, είναι «δύσκολες» τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη ελληνική κυβερνητική πηγή, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί σε δημόσιες εμφανίσεις τους ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν οι πρόωρες εκλογές, τονίζει το πρακτορείο,

«Η Ευρώπη κατανοεί ότι η νομοθέτηση και ποσοτικοποίηση μέτρων πέρα από το 2019 μπορεί να αποδειχθούν κάτι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση. Ομως το ΔΝΤ επιμένει ότι όλα τα κενά και οι διαφορές στις προβλέψεις για το 2019-2020 πρέπει να επιλυθούν πριν αποφασίσει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το ρεπορτάζ.

«Ο Τσίπρας έχει προειδοποιηθεί φιλικά να μην αναστατώσει την ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», υποστηρίζει υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποια μέλη της ευρωζώνης, ιδιαίτερα η Γερμανία, είναι ακόμη αρκετά καχύποπτα με τον Τσίπρα. Εχουν συζητηθεί οι σκέψεις ότι μπορεί να δοκιμάσει να ”εκβιάσει” με εκλογές, προκειμένου να πάρει μία καλύτερη συμφωνία», σχολίασε η ίδια πηγή. «Αυτό το σκεπτικό είναι αντιπαραγωγικό και μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης