«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι”» επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος διαμήνυσε πως θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση μόνο σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Καμμένος απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση που θα στηρίξουν το «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας πως «είναι ένα κίνημα νεοφιλελευθέρων». Για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως «πρέπει να οδηγηθεί στο δικαστήριο». «Εγώ, συνέταιρος με το ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να διώκεται δεν γίνομαι», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ξεκαθάρισε παράλληλα, πως «δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας, ούτε στο ελάχιστο» λέγοντας ωστόσο πως θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, και μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Όποιος παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” μας θα τον ρίξουμε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις διαφορές θέσεων που έχουν οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και πως θα συνεργαστούν τα δύο κόμματα, τόνισε πως «η άποψη μας για το “Δουβλίνο 2” έχει διατυπωθεί από το 2012. Με τον κύριο Τσίπρα έχουμε πάρα πολλές διαφορές στα εθνικά και στα θρησκευτικά θέματα. Δεν διανοούμαι ποτέ να συμμετάσχω σε κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Δεν διανοούμαι να συμμετάσχω σε κυβέρνηση που θα προωθήσει λύση στο Κυπριακό τύπου “σχεδίου Ανάν”».

«Εάν ο οποιοσδήποτε συνεργαστούμε παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” μας, εμείς θα την ρίξουμε» διαμήνυσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σχολιάζοντας τη θέση των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων για τις κυνηγετικές άδειες, εξέφρασε τη διαφωνία του.

Αναφέρθηκε στο θέμα με την ψήφο των 18αρηδών αλλά και των νέων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης:

«Συνολικά 400.000 Έλληνες δεν ψηφίζουν. Ο κ. Σαμαράς απαγόρευσε για πρώτη φορά στους 18αρηδες να ψηφίσουν γιατί τους φοβάται. Όπως φοβάται να ψηφίσουν οι μετανάστες που έφυγαν έξω, επειδή δεν έβρισκαν δουλειά και έφυγαν».

Διαβάστε επίσης:

Kαμμένος: Η Τρόικα, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, 22:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης