Κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες, επί των προτάσεων που κατέθεσε η Αθήνα προς τους θεσμούς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί τη Δευτέρα το βράδυ.

Για αρκετές ώρες, χθες, το ραντεβού κορυφής ήταν «στον αέρα» καθώς μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούσαν για απόρριψη της νέας ελληνικής πρότασης, κάτι που δεν επιβεβαίωνε η Κομισιόν.

Ωστόσο, το κλίμα παραμένει πολύ βαρύ για τις ελληνικές θέσεις – είναι χαρακτηριστικό ότι Σόιμπλε και Ντεϊσελμπλούμ έκαναν λόγο για συνεχιζόμενη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και «άλλοι αξιωματουχοι της ΕΕ δεν ομιλούν εκ μέρους της Κομισιόν».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή αφού το Reuters μετέδωσε ότι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως η νέα πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στους θεσμούς δεν είναι επαρκής για να συναφθεί συμφωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης