Τις δυνάμεις του εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και τις αντιδράσεις συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων θα επιχειρήσει να μετρήσει το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και στη σκιά του σκληρού πακέτου μέτρων που απέστειλαν οι θεσμοί προς την Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία, στις 18:00, έπειτα από αίτημα -προ ημερησίας- που κατέθεσε, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επιθυμώντας να λάβει ένα άτυπο «ΟΚ», εν όψει του νέου κύκλου διαβουλεύσεων με αφετηρία την πρόταση που, σύμφωνα με το γερμανικό Tagesspiegel, κατέθεσε την Πέμπτη η Αθήνα στους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να μεταβεί εκ νέου στις Βρυξέλλες, με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας που θα φέρει την πολυπόθητη αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Κάναμε κάποια πρόοδο χθες το βράδυ, αλλά δεν ήταν αρκετή», σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ ΓιούνκερΤο Γαλλικό Πρακτορείο υπογραμμίζει πως στη σύνοδο αυτή θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν, αναφερόμενος στις συνομιλίες της Πέμπτης, έκανε λόγο για για πρόοδο στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά, που ωστόσο δεν ήταν επαρκής.

«Κάναμε κάποια πρόοδο χθες το βράδυ, αλλά δεν ήταν αρκετή», σημείωσε ο Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Στρατηγικής.



Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το νωρίς το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την Ελλάδα και ότι εντός της ημέρας θα επικοινωνήσει για το θέμα και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιεί σειρά επαφών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης