Στον Βόλο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της σε Λάρισα και Βόλο, η οποία αφού στις 18.30 συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, στις 19.00 το απόγευμα μίλησε, ως κεντρική ομιλήτρια, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε., με θέμα «Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού, η πολιτική πρόταση του Κ.Κ.Ε.».

«Ο λαός να καταργήσει να εγκαθιδρύσει την δική του εξουσία»

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. αναφέρθηκε στην λύση και δείχνοντας ξεκάθαρα τον ελληνικό λαό, δήλωσε: «Ο λαός δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στα χέρια του πολλές, έχει μία: Να καταργήσει την εξουσία του κεφαλαίου, να καταργήσει τη εξουσία των μονοπωλείων, να την ανατρέψει και να την καταργήσει και να εγκαθιδρύσει τη δική του εξουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κορμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί, με τον μεγάλο κορμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενη στο πολιτικό σύστημα, η κ. Παπαρήγα μίλησε για διπολισμό της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα πραγματικά στην Έλλαδα έχουμε κάτι το σχετικά καινούργιο. Έχουν διαμορφωθεί δύο πόλοι, ο ένας είναι με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και άλλος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προσέξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή που είχε προκύψει από την διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή την στιγμή έχει διευρυνθεί, δεν λέμε για την βάση, γιατί η βάση ενός κόμματος μπορεί να διευρυνθεί απότομα και με φτωχά λαϊκά στρώμματα κλπ., αλλά έχει διευρυνθεί ο κορμός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον μεγάλο κορμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, της εργατικής αριστοκρατίας, της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, της κυβερνητικής γραφειοκρατίας, της ΠΑΣΟΚικής και με ένα σημαντικό τμήμα ανώτερων μεσαίων στρωμάτων, τα οποία βεβαίως και αυτά, τα ανώτερα μεσαία στρώματα, χτυπιούνται από την κρίση… Αυτά όλα τα στρώματα συσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με την έλπιδα να διασωθούν, ως μεσαία στρώματα, ως εργατική αριστοκρατία, ως τμήματα των εργαζομένων, τα οποία απολάμβαναν κατακτήσεις χωρίς να έχουν κάνει αντίστοιχους αγώνες».

Ο διπολισμός Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εξασφάλιση του συστήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός ο διπολισμός είναι μία εξασφάλιση του συστήματος για τα επόμενα χρόνια. Σαφώς οι καπιταλιστές θα ήθελαν μία κυβέρνηση, την προτιμούν μονοκομματική, με το κατεξοχήν δικό τους κόμμα, που είναι σάρκα από την σάρκα τους. Η Ν.Δ. είναι σάρκα από την σάρκα της αστικής τάξης. Αλλά καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν, γιατί με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να συγκρατούν το λαό. Στην συνέχεια απέκτησε και δεύτερο κόμμα η αστική τάξη, το ΠΑΣΟΚ. Δεν το είχε από την αρχή… Σήμερα, εγώ δεν σας λέω ότι ξεκινούν από το πρωί οι βιομήχανοι και λένε ότι θα μας σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρουν ότι είναι μία καλή εφεδρεία. Αν δεν μπορούν να έχουν μία κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., έστω συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ., τότε προτιμούν να στηρίξουν για ένα διάστημα, μεταβατικά, μία κυβέρνηση τέτοια, η οποία θα εξασφαλίζει ένα πράγμα, τις αυταπάτες του λαού και την προσωρινή στάση αναμονής, μήπως κάνει κάτι καλύτερο. Και την ίδια στιγμή ξέρουν ότι θα τον οδηγήσουν σε ακόμα πιο συντηρητικές θέσεις και συμβιβαστικές. Και σε τελευταία ανάλυση με βάση και τις διακηρύξεις που έχει, δίνει κυριολεκτικά εξετάσεις ό,τι δεν θα θίξει την Ε.Ε. και δεν θα θίξει το μεγάλο κεφάλαιο», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας

Η κρίση στην οικοδομή, οι αναθέσεις μελετών έργων, τα γενικά πολεοδομικά σχέδια αλλά και ειδικότερα θέματα της Μαγνησίας, όπως η τροποποίηση του Π.Δ. Πηλίου, η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, ο περιφερειακός του Βόλου, τα έργα στο λιμάνι, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλα, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Πηλίου, οι βιολογικοί καθαρισμοί κ.α., ήταν θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν ως υπόμνημα στην Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Αλέκα Παπαρήγα, το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την συνάντησή της με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Πηγή: e-volos

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης