Σημαντικά λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης καθώς και η διαμόρφωση του ειδικού μισθολογίου του δικαστικού κλάδου συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι, τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε στους δικαστικούς, αλλά έκανε αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση. Μπήκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Θέλουμε τη διατήρηση του μισθολογίου μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, καθώς και η Γενική Επίτροπος της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη και ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής. Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης και ο γ.γ. πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης