Έναν αρχαίο γυναικείο αγροτικό θεσμό, τα «Θεσμοφόρια», αποφάσισε να αναβιώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων με το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει στο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

Τα «Θεσμοφόρια» έγιναν γνωστά από τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη και, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, πλέον θα διεξάγονται σε ετήσια βάση, στη σύγχρονη Αθήνα, όχι μόνο για να αναδείξουν τα προϊόντα που παράγονται στην ελληνική γη, αλλά και για να δώσουν την ευκαιρία και σε επισκέπτες της χώρας μας να τα γευτούν και να διαδώσουν την αξία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, την Παρασκευή θα υπάρχουν στο Μουσείο Ακροπόλεως θεματικές εκθέσεις, όπως «Γιορτή για το μέλι», ενώ την Κυριακή θα παρουσιαστεί η παλέτα με τα ελληνικά τυριά.

Η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων έφερε την εξέλιξη στη διαμόρφωση των κοινωνιών στην αρχαιότητα, καθώς εγκαταλείπονταν το κυνήγι, άρχισε η εκτροφή των ζώων και χρειαζόταν πια να δημιουργηθούν νέα επαγγέλματα, όπως η παραγωγή και το εμπόριο των προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των «Θεσμοφορίων 2013» θα διεξαχθεί ένα σημαντικό συνέδριο για την καλλιέργεια της γης και τα αγροτικά προϊόντα, όπως «το καλάθι των αγροτικών προϊόντων», για το οποίο έχουν δηλωθεί δεκάδες συμμετοχές από ξένους, ενώ η ίδια η εκδήλωση αναμένεται να τονώσει την τουριστική κίνηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης