Το άνοιγμα της παράστασης «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στο LIFE ‘N ART THEATER και ο φακός του zougla.gr ήταν εκεί. Πρόκειται για το χορευτικό δράμα του Λεωνίδα Τσίπη, σε παρουσίαση του Φώτη Μεταξόπουλου, που είναι βασισμένο στη «ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» του Τσαικόφσκι. Το έργο αποτελεί προσομοίωση του γνωστού μύθου, μεταφερμένος στην εποχή μας με μια νέα δραματουργική άποψη, που κρατά το θεατή σε εγρήγορση, μέχρι τις ανατροπές του φινάλε.

Τα τρία από τα πέντε πρόσωπα του έργου αποτελούν το αιώνιο Ιψενικό τρίγωνο ενώ τα άλλα δύο το ονειρικό στοιχείο που με φλας μπακ συνδέει τον παρελθόντα με τον παρόντα χρόνο. Υπάρχουν σήμερα κύκνοι, μάγοι και πρίγκιπες; Υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που μπορούν να τους δουν με τα μάτια της ψυχής; Υπάρχει ακόμα το παραμύθι που χάνεται στη λίμνη της σκληρής πραγματικότητας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε αποσπάσματα του έργου όπως τα κατέγραψε ο φακός του zougla.gr.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παρουσιάζει την παράσταση.

Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Τσίπης αναλύει το νόημα του έργου και τον τρόπο της αντιστοίχιας της κλασικής δημιουργίας του Τσαϊκόφσκι με τον «Θάνατο του Κύκνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωταγωνίστρια, Σοφία Τρανά, εξηγεί τις ιδιαιτερότητες του ρόλου της αλλά και της νέας πρόκλησης της καριέρας της…

Ο Jimmys Kalis περιγράφει τα χαρακτηριστικά του ρόλου του, τα οποία μπορούν να αναγνωριστούν παντού στην κοινωνία γύρω μας…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΠΗΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ:JIMMYS KALIS-ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΝΑ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ(με σειρά εμφάνισης): ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΝΑ,JIMMYS KALIS,ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΕΤΕΝΙΩΤΟΥ,ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΓΚΑ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 7-1-15 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 1-2-15.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:9.00μ.μ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:13 ΕΥΡΩ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΑΝΕΡΓΟΙ,ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ 10 ΕΥΡΩ)
ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:210-5789337,69748926606974892660

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η Αλκυόνη, νεαρή πρώην μπαλαρίνα, μετά από ένα ατύχημα ονειρεύεται τους χορούς του παρελθόντος που συνδέονται με το μύθο του άσπρου κύκνου από τη “Λίμνη των Κύκνων” του Τσαϊκόφσκι.

Στο παρελθόν ο πατριός της την έχει βιάσει και σκοτώσει τη μητέρα της Αιμιλία, της οποίας η Αλκυόνη είναι παιδί από νεανικό έρωτα στην Ελβετία. Στα μάτια της Αλκυόνης η μικρότερη ετεροθαλής αδερφή της, Δάφνη μοιάζει σα τον βιαστή πατριό της με αποτέλεσμα τις προσωπικές τους συγκρούσεις.

Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο πρώην παρτενέρ της Αλκυόνης Πάρις γίνεται μήλο της έριδος μεταξύ των δύο αδερφών. Η Αλκυόνη θεωρεί υπεύθυνη την Δάφνη για τον τραυματισμό της και την καθήλωσή της σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Πάρις και η Δάφνη πείθουν την Αλκυόνη να εγχειριστεί στην Ελβετία καθώς η Δάφνη έχει αναλάβει τις επιχειρήσεις του πατέρα της ο οποίος έχει σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα. Στη συνέχεια η Δάφνη σκοτώνεται καθώς ο Πάρις έχει φροντίσει να πειραχτούν τα φρένα του αυτοκινήτου της.

Όλα ήταν ένα κρυφό σχέδιο της Αλκυόνης για να κληρονομήσει την εταιρεία του πατριού της σε συνεργασία με τον Πάρι. Όμως κάποιος δικαστικός κλητήρας τους ανακοινώνει ότι η υπερχρεωμένη εταιρεία βρίσκεται σε πτώχευση. Όπως αποδεικνύεται τελικά είναι κι αυτό ένα τρικ της Αλκυόνης για να δοκιμάσει τα συναισθήματα του Πάρι.

Αυτός σαν μαύρος μάγος κι εκείνη σα λευκός κύκνος -από τον μύθο της “Λίμνης των Κύκνων” του Τσαϊκόφσκι- χορεύουν τον τελευταίο χορό, πάνω στον οποίο ο Πάρις σκοτώνει την Αλκυόνη.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε ακόμη: O «λευκός κύκνος»& «μαύρος κύκνος» χορηγοί της παράστασης «ο θάνατος του κύκνου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης