Με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας της Ελλάδος και την ίδρυση του Δήμου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διάλεξη του αποφοίτου του τμήματος πολιτικής επιστήμης και ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του τμήματος γεωπολιτικής και ασφάλειας του Royal Holloway University of London, Πέτρου Δ. Καψάσκη (δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr εδώ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31-5-2014 στο Μουσείο της Ακρόπολης και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που κράτησε 3 ώρες, βραβεύθηκαν ο διεθνούς φήμης σολίστας πιάνου Δ. Σγουρός (εκπροσωπήθηκε από τους γονείς του) και ο αρχιμουσικός Λ.Καρυτινός, ενώ απήγγειλαν ποίηση οι: Θ.Κινδύνης, ο οποίος συγκίνησε το κοινό που γέμισε ασφυχτικά την αίθουσα, διαβάζοντας ένα απόσπασμα του Αισχύλου,  Ν.Περδίκης, Δ.Πετρόπουλος, Τ.Βλαχώνη, Ν.Παναγιωτόπουλος.

Ο Πέτρος Καψάσκης ξετύλιξε την ιστορία της Αθήνας από το 1834 μέχρι σήμερα, μελετώντας τα πιο σπουδαία κτήρια της πρωτεύουσας, καθώς και τους δημιουργούς τους.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τη δημοσιογράφο Μάρα Μπέκα, η οποία ευχήθηκε «να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτή η γιορτή του πολιτισμού η οποία θα διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την εικόνα της Αθήνας μας, τόσο στο εσωτερικο όσο και στο εξωτερικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ Νίνα Διακοβασίλη, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ευχήθηκε με τη σειρά της «να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις της ιστορίας αυτού του τόπου και η πρωτεύουσα της Ελλάδας να γίνει ακόμα ομορφότερη».

Η βραδιά έκλεισε με τη χορωδία Αθηναίων Καλλιτεχνών, του Χρήστου Καρυστινού, ενώ εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Δείτε ακόμη: Ένας «αντικομφορμιστής» στον πολιτισμό αναδεικνύει την Αθήνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης