Μία ταινία, που έχει όμως το δικό της κοινό, είναι η μοναδική που κάνει πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες.

Πρόκειται για δύο φίλους από τα παλιά, τους «Άνδρες με τα Μαύρα», που έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που συστήθηκαν με την πρώτη τους ταινία. Αυτή τη φορά, η εξωγήινη απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουν βρίσκεται πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1969. Επίσης για μικρούς και μεγάλους κάνει δεύτερη καριέρα στις σκοτεινές αίθουσες το πετυχημένο animation «Αυτοκίνητα». Για όσους θέλουν μια πιο σινεφίλ νότα συνεχίζεται το φετινό «Ταινιόραμα» στο «Άστυ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Άνδρες με τα Μαύρα», τα εκτελεστικά όργανα μιας μυστικής υπηρεσίας που εξοντώνει εξωγήινους πράκτορες, έκαναν την εμφάνισή τους στις μεγάλες οθόνες πριν από 15 χρόνια. Το δίδυμο των «MIB» (Μen Ιn Black) που πρωταγωνίστησε σε αυτήν την εμπορική επιτυχία, της οποία το σενάριο μοιάζει σαν να ξεπήδησε από την pulp αμερικανική παραλογοτεχνία, ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Τόμι Λι Τζόουνς και Γουίλ Σμιθ (πράκτορες J και Κ αντίστοιχα), αυτό το κράμα ανάμεσα σε έναν μονολιθικό μεσήλικα, που ακολουθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο, και έναν παρορμητικό νεαρό, που δεν διστάζει να υπερπηδήσει τους κανόνες.

Πίσω από την ιστορία των μαυροφορεμένων ανδρών κρύβεται ένας μύθος της δεκαετίας του 1950, την εποχή που οι Αμερικανοί έψαχναν μανιωδώς στους ουρανούς σημάδια από ιπτάμενους δίσκους.

Το 1953 ο εκδότης του περιοδικού «Space Review», του οποίου η ύλη ήταν αφιερωμένη στην ουφο-υστερία, ανακοίνωσε πως κατέχει μυστικά για την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων και θα τα δημοσίευε στο επόμενο τεύχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, το επόμενο τεύχος του περιοδικού -του οποίου η κυκλοφορία ήταν μερικές εκατοντάδες αντίτυπα- ήταν και το τελευταίο, επειδή, σύμφωνα με τον εκδότη, τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες και απαίτησαν να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Έτσι γεννήθηκε ο αστικός μύθος των μαυροντυμένων με προσεγμένα κοστούμια ανδρών που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στην κωμωδία του 1997. Ο αντίπαλος στην πρώτη ταινία ήταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης που αποβιβάστηκε στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του. Οι άνδρες με τα μαύρα, όμως, θα τον εμποδίσουν. Εισπρακτικά η πρώτη ταινία, κόστους 90 εκατομμυρίων δολαρίων, γύρισε πίσω στα ταμεία 590 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη ταινία, αυτή τη φορά ο «κακός» είναι ένας εξωγήινος που κρύβεται πίσω από τις συμμετρικές καμπύλες ενός μοντέλου. Στην τωρινή, τρίτη κατά σειρά συνέχεια των περιπετειών, το δίδυμο των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων γίνεται τρίδυμο. Συγκεκριμένα, οι πράκτορες J και K γυρνάνε το ρολόι του χρόνου πίσω. Συγκεκριμένα, η ζωή του K και η μοίρα του πλανήτη κινδυνεύουν, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να σώσει την κατάσταση και να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μυστικά στο σύμπαν που ο K δεν του είπε ποτέ. Θα γυρίσει στο 1969, όπου και θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν δαιμόνιο εξωγήινο, τον Boris the Animal. Σε αυτό το ταξίδι μυστικά θα αποκαλυφθούν, καθώς συνεργάζεται με τον πράκτορα K στα νιάτα του, για να τον σώσει και μαζί του φυσικά το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης