Οι γονείς του Ουσέιν Μπολτ, Τζένιφερ και Γουέλσλι, πείστηκαν να μιλήσουν για τον γιο τους λίγες ώρες πριν ριχτεί στη μάχη των προκριματικών των 100 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η μητέρα του Ουσέιν Μπολτ, Τζένιφερ, αποκάλυψε τι της είπε ο γιος της λίγο πριν ριχτεί στη μάχη: «Μου είπε: “Μαμά, είμαι καλά. Αν δεν ήμουν σε φόρμα, δεν θα ερχόμουν εδώ, ξέρεις ότι μισώ να χάνω. Είμαι έτοιμος, ηρέμησε”. Είναι πάντα πολύ όμορφο να είμαστε μαζί του, τον βλέπουμε τόσο λίγο… Τις σπάνιες φορές που επιστρέφει σπίτι είναι τόσο κουρασμένος, που θέλει μόνο να κοιμάται. Όταν φεύγει, δεν συναντιόμαστε, μου αρκεί όμως το ότι είναι καλά. Τώρα που έχει γίνει τόσο σπουδαίος, δεν μπορώ να έχω παράπονο από αυτόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο. Μόνο μία φορά έχει αργήσει στη ζωή του: «Όταν γεννήθηκε. Βγήκε με καθυστέρηση δέκα ημερών σε σχέση με την ημερομηνία τοκετού που μας είχαν δώσει», είπε γελώντας η Τζένιφερ!

Συνεχίζοντας σχολίασε: «Από μωρό ήταν υπερκινητικός. Δεν καθόταν ποτέ ήσυχος, προσπαθούσε να ξεφύγει από παντού και καμιά φορά αυτό ήταν επικίνδυνο. Όταν ήταν άρρωστος, ήταν πρακτικά αδύνατο να τον κρατήσεις στο κρεβάτι. Καταλάβαμε νωρίς ότι θα μπορούσε να διαπρέψει στα σπορ. Κι αυτή η αίσθηση έγινε βεβαιότητα, όταν κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στα 200μ. στο Κίνγκστον σε ηλικία 15 ετών. Είχε τόσο άγχος τότε όσο ποτέ άλλοτε, ούτε καν πριν από τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο μπαμπάς Γουέλσλι, που έχει φαρμακείο στο Σέργουντ Κόντεντ στην Τζαμάικα, φοβάται πολύ τα αεροπλάνα, ωστόσο ταξίδεψε στο Ρίο και δήλωσε: «Την ημέρα που θα γίνει η τελετή λήξης των Αγώνων, στις 21 Αυγούστου, ο Ουσέιν κλείνει τα 30 χρόνια του. Καλή ηλικία. Αλλά κάθε τόσο εμείς σαν γονείς, όπως κάθε γονιός άλλωστε, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέψεις κάνει για το μέλλον του. Όμως, όπως οι περισσότεροι γονείς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά πράγματα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα παραμείνει στον κόσμο του στίβου. Τον αγαπά αυτό το χώρο και είναι ιδιαίτερα παθιασμένος μαζί του. Αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιο ρόλο θα έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι έπειτα ευχόμαστε, αργά ή γρήγορα, να σκεφτεί ότι πρέπει να κάνει και οικογένεια. Έχει φτάσει μάλλον η ώρα να βρει μια καλή κοπέλα! Ξέρετε τι μου λέει κάθε φορά που πιάνω αυτή τη συζήτηση; “Μπαμπά, ο χρόνος θα δείξει”. Και μετά αρχίζουμε να μιλάμε για σπορ. Παρακολουθούμε μαζί τους αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την υποστηρίζουμε σαν τρελοί»!

Η Τζένιφερ, συμπλήρωσε: «Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό εγώ συζητάω μαζί του για κρίκετ! Πάντως αυτό που με κάνει να νιώθω υπερήφανη γι’ αυτόν, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι ότι έχει παραμείνει ο άνθρωπος που ήταν πάντα. Προσιτός σε όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο του καθενός, την ηλικία, την καταγωγή ή το χρώμα του δέρματός του. Δυστυχώς, κάποιες φορές, είναι υποχρεωμένος να λέει όχι. Αλλά αν μπορούσε, δεν θα δυσαρεστούσε κανέναν. Μόνο ένα πράγμα έχει ανάγκη: τη ζέστη. Στο κρύο δεν αισθάνεται καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης