Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων φιλοξένησε από την Τετάρτη 25 έως και την Κυριακή 29 Απριλίου το κορυφαίο τουρνουά του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Το 3d World Taekwondo President’s Cup-European Region G2 πέρασε στην ιστορία με απόλυτη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες πρωταθλητές συγκέντρωσαν 29 μετάλλια συνολικά, δυο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών και μάλιστα σε ολυμπιακές κατηγορίες, αλλά και ισάριθμες προκρίσεις για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το zougla.gr που ήταν χορηγός επικοινωνίας της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων και κατέγραψε τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Ο Θοδωρής Ζηνέλης (ομοσπονδιακός προπονητής), η Φανή Τζέλη (πρώτη στο προολυμπιακό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων), ο Ανδρέας Ροδόπουλος (ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό παίδων το 2017) και ο Αργυρής Σοφοτάσιος (Πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους) αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης του τουρνουά για την Αθήνα, το ελληνικό Ταεκβοντό και την ομοσπονδία του αθλήματος, στάθηκαν στον υψηλό ανταγωνισμό, σχολίασαν τη αναγκαιότητα και τα οφέλη του αθλοτουρισμού που προήχθη μέσω της συνάθροισης των αθλητών και των συνοδών, ενώ υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η ΕΛΟΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 3d World Taekwondo President’s Cup-European Region συμμετείχαν συνολικά 2.500 αθλητές από 63 χώρες απ` όλον τον κόσμο. Φιλοξενήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και είναι βαθμολογούμενο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Διοργανώθηκε από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης