Ο Άρης δυσκολεύτηκε τη Δευτέρα απέναντι στη Βέροια, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τη «βασίλισσα» του Βορρά (2΄ Καλτσάς) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εντούτοις με τέρματα των Αγκάνθο (56′) και Γκέσιου (70′) έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1, πανηγυρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο, στο ματς που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη νίκη οι «κίτρινοι» έφτασαν τους 10 βαθμούς και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα από την Ημαθία παρέμεινε στους εννέα.

Χαρακτηριστικό του σημερινού παιχνιδιού ήταν τα πολλά νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ολοκληρώσουν το ματς με 9 παίκτες, ενώ ο Άρης με 10.

Πιο συγκεκριμένα από πλευράς φιλοξενούμενων αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Μπαργκάν (44′) και Σνάουτσνερ (60′), ενώ στον αντίποδα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε στο 83′ ο Καζναφέρης.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι, μετά τις ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, παρατάχθηκαν στο σημερινό ματς με στόχο την επιστροφή τους στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Πάντως η Βέροια με γκολ από τα… αποδυτήρια «πάγωσε» άπαντες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μόλις στο 2ο λεπτό του ματς, ο Ολαϊτάν από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον Καλτσά, που από το σημείο του πέναλτι, την έστειλε με σουτ στο βάθος της εστίας του Βελλίδη.

Στο 6’ οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν στον Κουκουλάκη για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αμαραντίδη πάνω στον Καζναφέρη, ωστόσο ο Ηρακλειώτης ρέφερι έδειξε να συνεχίσει το ματς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ολοένα και περισσότερο αύξαναν την πίεσή τους οι παίκτες των «κίτρινων», ωστόσο άφηναν κενά στα μετόπισθεν, τα οποία φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να τα εκμεταλλευτούν, παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Στο 17΄η ομάδα του Καρύδα απείλησε με την κεφαλιά του Κάλι, που δεν δυσκόλεψε τον Βελλίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαργαρίτης πρόλαβε τον Καλτσά, πριν αυτός γίνει απειλητικός για την εστία της ομάδας του.

Στο 30’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-1, εντούτοις η κεφαλιά του Γκέσιου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πέρεθ. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπαργκάν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Οικονομόπουλο και αμφότεροι βρέθηκαν στο έδαφος, με τον Κουκουλάκη να καταλογίζει φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον άσο της βασίλισσας του Βορρά.

Οι «κιτρινοι» στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και κατάφεραν στην πρώτη τους ουσιαστικά καλή φάση στην επανάληψη να ισοφαρίσουν.

Σκόρερ για τον Άρη ήταν ο… συνήθης ύποπτος, Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Ισπανός επιθετικός στο 57’ μετά από σέντρα του Παπαστεριανού και κεφαλιά του Γκέσιου με το… μυτάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και έκανε το 1-1, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο 60’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς έμειναν με εννέα παίκτες, όταν ο Σνάουτσνερ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιαννιώτα στο κέντρο του γηπέδου, παίρνοντας έτσι κι αυτός τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Εν συνεχεία ο Άρης στρίμωξε στα… σχοινιά τη «βασίλισσα» του Βορρά και χρειάστηκε να περιμένει 10 λεπτά για να καταφέρει να πάρει το προβάδισμα.

Στο 69’ ο Αγκάνθο απείλησε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πέρεθ έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καπετάνος, ο Τόμας δεν έδιωξε σωστά και ο Γκέσιος από το ύψος της περιοχής με σουτ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 2-1.

Στο 83′ ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Καζναφέρης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη για θέατρο), όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Μάλιστα λίγο έλειψε ο Άρης να πετύχει και τρίτο γκολ στο 90’ με τον Αγκάνθο, που σούταρε, βλέποντας τον Πέρεθ να απομακρύνει την μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης-Βέροια 2-1

Γκολ: 56′ Αγκάνθο, 70′ Γκέσιος – 2′ Καλτσάς

Κίτρινες: Πουλίδο, Κοέλιο, Μαργαρίτης, Καζναφέρης – Μπαργκάν, Καλί, Σνάουτσνερ, Καλογέρης 

Κόκκινες: Καζναφέρης (83′ δεύτερη κίτρινη) – Μπαργκάν (44′ δεύτερη κίτρινη), Σνάουτσνερ (60′ δεύτερη κίτρινη)

Άρης (Νίκος Πασσιαλής):
Βελλίδης, Παπαζαχαρίας (64′ Καπετάνος), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο (31′ Παντίδος), Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς (27′ Γκέσιος), Πράτα Κοέλιο

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Καλί, Μπαργκάν, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καλτσάς (66′ Τομάς), Καφές (75′ Παυλίδης), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου (46′ Ζε Βιτορ), Ολαϊτάν.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης