Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, για την 18η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 1-0 του «δικεφάλου» του Βορρά και πλέον βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από τους Θεσσαλονικείς, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των γηπεδούχων το σημείωσε ο Ράγιος στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Αρκάδες διατήρησαν απόρθητη την έδρα τους στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τις νίκες, καθώς προερχόταν από το 0-0 με τον Ατρόμητο.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του απειλώντας για πρώτη φορά μόλις στο 17ο λεπτό.

Μετά από το λάθος γύρισμα από τον Σταφυλίδη, ο Περόνε που έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το σουτ, βλέποντας ωστόσο την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Γλύκου.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε αρκετή δουλειά στο σημερινό παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν ποδόσφαιρό κατοχής, κάνοντας αρκετές επισκέψεις στην εστία του, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς είχε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

Στο 23` ο Γλύκος επενέβη σωτήρια κι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ράγιος, όμως ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να αποτρέψει το φκο.

Από τη σέντρα του Ράγιος, ο Ναβάρο βρέθηκε αμαρκάριστος και με καλοζυγισμένη κεφαλιά παραβίασε την εστία των φιλοξενουμένων δίνοντας προβάδισμα στον Αστέρα.

Ο Δώνης με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έβαλε τον Βιβιάν αντί του Λόρενς σε μια προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί.

Η κεφαλιά του Κατσικά στο 55` και το τακουνάκι του Φωτάκη στο 62` δεν ανησύχησαν τον Φούλοπ. Ο Αστέρας από την πλευρά του, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Επιθετικά είχε δύο ευκαιρίες με τους Ναβάρο και Περόνε, ωστόσο κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το τέρμα του Φούλοπ, πανηγύρισε τη νίκη, την όγδοη εφετινή στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (έχει και μία ισοπαλία).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κίτρινες:
Βιβιάν, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης, Κατσικάς

Αστέρας Τρίπολης (Tσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ράγιος (89′ Φραγκουλάκης), Ντε Μπλάσις (71′ Φορμίκα), Ναβάρο (90+ Κουρμπέλης), Περόνε

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σταφυλίδης (81′ Ρομπέρ), Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης (74′ Πέλκας) Λόρενς (46′ Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης