Με ένα χρυσό μετάλλιο, ένα παγκόσμιο ρεκόρ και μια πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, τον προσεχή Αύγουστο στην Κίνα, επέστρεψε η Άννα Κορακάκη από την Μόσχα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων. Η 18χρονη αθλήτρια της σκοποβολής και εκκολαπτόμενη ψυχολόγος -εφόσον δεν αποφασίσει τους προσεχείς μήνες να αλλάξει επαγγελματική ρότα- μετά το προ τριετίας ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι νεανίδων, παρουσίασε αξιοθαύμαστη σταθερότητα και στην ρωσική πρωτεύουσα, κατακτώντας όλους τους στόχους που είχε θέσει πριν την αναχώρησή της. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η Κορακάκη αποκάλυψε το μυστικό που την έφερε στην κορυφή στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι νεανίδων, τον διπλό εφετινό της στόχο, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η συνέντευξη της Κορακακάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Με την ολοκλήρωση του προκριματικού στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και με γνώμονα την 5η θέση, περίμενες ότι μπορούσες να φτάσεις μέχρι στο χρυσό μετάλλιο στον τελικό;
«Ο πρώτος και μεγάλος μου στόχος ήταν να μπω στον τελικό. Το άγχος μου ήταν στον προκριματικό, γιατί από τη στιγμή που θα περνούσα στον τελικό, τότε όλοι οι αθλητές θα ξεκινούσαν από το μηδέν. Ήξερα ότι δεν είχα την καλύτερη επίδοση των προκριματικών, όμως όταν άρχισαν μία-μία οι αντίπαλοί μου να βγαίνουν εκτός βάθρου, αναπτερώθηκε το ηθικό μου. Ειδικά τη στιγμή που ρίξαμε δύο σφαίρες για να βγει και η τέταρτη αθλήτρια, τότε τα πάντα άλλαξαν στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που ήμουν στα μετάλλια δεν με ένοιαζε σε ποιο σκαλί του βάθρου θα ανέβαινα. Έτσι αποφάσισα να το διασκεδάσω. Δεν πιέστηκα, το διασκέδασα και μου βγήκαν οι μεγάλες βολές, το παγκόσμιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο».

-Είχε προηγηθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Κίνας τον προσεχή Αύγουστο. Η πρόκριση σου είχε ανοίξει την όρεξη για διακρίσεις;

«Ήθελα όσο τίποτε άλλο να προκριθώ στους Αγώνες των Νέων. Τα κατάφερα κατακτώντας την έκτη θέση. Δεν είχα άγχος, αφού ήταν ένας αγώνας σαν όλους τους άλλους. Απλά αυτός μου έφερε μια διαφορετική διάκριση σε σχέση με το χρυσό μετάλλιο, η οποία μου έδωσε και την ψυχολογική ανάταση που χρειαζόμουν για να μπορέσω να φτάσω στην κορυφή λίγες ημέρες αργότερα».

-Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, υπάρχει εφέτος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας…

«Είναι οι δύο μεγάλοι εφετινοί μου στόχοι. Σε πρώτη φάση προετοιμάζομαι για την Κίνα και τους Αγώνες των Νέων, όπου θέλω μια θέση στον τελικό και γιατί όχι και ένα μετάλλιο. Έπεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, στο οποίο θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να κατακτήσω ό,τι ακριβώς μου αναλογεί. Ξέρω ότι μπορώ να είμαι συνεπής στις μεγάλες βολές και στις δύο διοργανώσεις».

-Το γεγονός ότι έφυγες από την Μόσχα πετυχαίνοντας τους στόχους που είχες θέσει εξ αρχής, φαντάζομαι ότι σου δίνει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια…

«…και με αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου και με πίεση. Η σκληρή δουλειά μου δίνει αυτοπεποίθηση και το μετάλλιο το κίνητρο για να συνεχίσω. Είναι σημαντικό ότι στην παρούσα φάση έχει έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι μπορώ να είμαι το ίδιο καλή, αν όχι και καλύτερη, στο άμεσο μέλλον».

-Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ολόκληρο το ελληνικό αθλητικό στερέωμα…

«…γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία δεν βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Αυτός δεν μας επιτρέπει να πάμε σε κάποιους αγώνες προετοιμασίας και περιοριζόμαστε στους εν Ελλάδι αγώνες, που γίνονται με έξοδα των συλλόγων. Προσπαθούμε να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό, ώστε να εξισσοροπήσουμε το δυνατόν περισσότερο την έλλειψη διεθνών αγώνων. Μακάρι ο ελληνικός αθλητισμός να παραμείνει ζωντανός, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τις διακρίσεις και τα μετάλλια. Σε οποιοδήποτε άθλημα».

-Ποιό είναι το κίνητρο για έναν αθλητή για να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση ώστε να βρίσκεται στην κορυφή;

«Η επαναφορά του νόμου Ιωαννίδη σχετικά με τα προνόμια στους αθλητές, αποτελεί το κίνητρο για όλους εμάς που θέλουμε να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για τους αθλητές και τις αθλήτριές της. Είχα αποφασίσει πέρυσι ότι εφέτος θα επικεντρωνόμουν στο διάβασμα, αφού είμαι μαθήτρια της τρίτης Λυκείου και στόχος μου είναι να σπουδάσω. Κατά συνέπεια θα σταματούσα την σκοποβολή και ως εκ τούτου τώρα, δεν θα ερχόταν καμία διάκριση. Από τη στιγμή που ίσχυσε εκ νέου ο νόμος Ιωαννίδη, ξεκίνησα εντατικά προπονήσεις και ιδού το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τα παιδιά της. Είναι πραγματικά κρίμα για πολλά παιδιά να σταματούν τον αθλητισμό. Εάν έχεις σταματήσει τον αθλητισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς και πάλι στην πραγματικότητα. Χρειάζεσαι άλλο τόσο χρόνο για να επιστρέψεις στη δύσκολη πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης