O Eργοτέλης ήταν η ομάδα που κατέκτησε το πολύτιμο τρίποντο στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς οι «κιτρινόμαυροι», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, επιβλήθηκε με 3-2 των «μελανόλευκων».

Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα, έχοντας πέντε γκολ και αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 24ο λεπτό, μετά την αποβολή του Γκέντσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα γκολ των νικητών τα πέτυχαν οι Μπόε-Καν (23′), Τζίλας (31′) και Γκορκς (36′), ενώ για τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στις καθυστερήσεις, μείωσαν οι Μακρής (33′) και Μερεμπασβίλι (68′).

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι στον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων (σ.σ.: η αποστολή του σε ακόμα ένα ματς απαρτιζόταν από 15 παίκτες), οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή των πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τον «συμπολίτη» τους καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 23ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από φάση διαρκείας κι ενώ η μπάλα αρχικά βρήκε στο δοκάρι μετά από προσπάθεια του Τζίλας, ο Λυκογιάνης τροφοδότησε τον Μπόε-Καν, ο οποίος παραβίασε την εστία του Λόρια.

Πάντως οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να χαρούν όπως θα ήθελαν το εν λόγω γκολ, καθώς στο 24’ έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γκέντσογλου χτύπημα σε αντίπαλο εκτός φάσης.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Εργοτέλης στο 31’ πέτυχε και δεύτερο γκολ, μετά από ωραία συνεργασία των Γιουσούφ, Ούλα και με εκτελεστή τον Τζίλας, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό ο Μακρής σούταρε και η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Σαράνοφ, κάνοντας το 2-1, το οποίο δεν έμελλε να διατηρηθεί για πολύ.

Κι αυτό γιατί στο 36′ ο Εργοτέλης ανέβασε πάλι τον δείκτη του σκορ με κεφαλιά του Γκορκς μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλέ, αποκτώντας αέρα δύο τερμάτων.

Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του. Έτσι, στο 51′ έχασε ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο, στο 56′ ο Κουτσιανικούλης είχε σουτ στο δοκάρι και στο 68′ μείωσε σε 3-2 με ατομική ενέργεια και πλασέ του Μερεμπασβίλι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση για την ισοφάριση. Στο 74′ το σουτ του Μερεμπασβίλι πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 75′ ο Κουτσιανικούλης βγήκε μόνος με τον Σαράνοφ, αλλά απέτυχε να τον νικήσει, ενώ στο 83′ ο Σαράνοφ με υπερένταση διόρθωσε το λάθος των αμυντικών του.

Ο ΟΦΗ στο 90′ είχε δοκάρι μετά το μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ζήτησε πέναλτι για ανατροπή πάνω στον Τζορτζ, με τον διαιτητή να λέει «παίζεται».

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα στο Παγκρήτιο βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν την πολύτιμη νίκη, η οποία τους διατηρεί ζωντανούς στη μάχη της παραμονής, με το συγκρότημα του Αναστόπουλου στην αντίπερα όχθη να παραμένει φυσικά σε πιο δυσχερή θέση. 

Εργοτέλης- ΟΦΗ 3-2

Γκολ: 23′ Μπόε Καν (Εργοτέλης), 31′ Ούλας (Εργοτέλης), Μακρής (ΟΦΗ), 36′ Γκοργκς (Εργοτέλης), 68′ Μερεμπασβίλι (ΟΦΗ), Φαζός (ΟΦΗ)

Κίτρινες: Χαντί, Σαράνοφ, Λυκογιάννης – Μερεμπασβίλι, Μαραθιανός, Διαμιανάκης, Φαζός, Κάλαϊτζιτς

Κόκκινες: Γκέντσογλου (24′)

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (39′ Μαραθιανός), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (57′ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (39′ Μαραθιανός), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (57′ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης