Πέντε αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν τις προσπάθειες τους στον προκριματικό των αγωνισμάτων τους στην 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων- Κορασίδων στο Κάλι της Κολομβίας, το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Την αρχή θα κάνουν τα δύο κoρίτσια στο έπταθλο. Η Νίκη Ξυδώνα και η Μελίνα Καστρινού θα αγωνιστούν στα 100 μ. εμπ., ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν πάρει μέρος στα τέσσερα από τα επτά αγωνίσματα. Η Ξυδώνα ταξίδεψε στην Κολομβία με 5.146 β., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ η Καστρινού με 4.942. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι αρκετό υψηλό και βασικός στόχος των δύο κοριτσιών είναι να προσεγγίσουν τις επιδόσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυνατό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ ξεκινάει σήμερα την προσπάθεια του με στόχο να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, το απόγευμα της Κυριακής. Βάσει δεδομένων ο Μανώλης Καραλής και ο Δημήτρης Καραγιάννης θα περάσουν δίχως πρόβλημα την διαδικασία του προκριματικού. Το όριο έχει οριστεί στα 4,95 μ., κάτω από το 5,25 μ. του Καραλή και το 5,05 μ. του Καραγιάννη, που είναι από τις κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα στους μετέχοντες. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ και εκείνος του Δημήτρη Κυτέα στο Β΄γκρουπ.

Την πρώτη εμπειρία σε μεγάλη διοργάνωση θα έχει ο Μιχάλης Καρτσίνης. Ο δισκοβόλος του Γιάννη Μπαρλή θα πάρει μέρος στο Β΄προκριματικό γκρουπ με το όριο να έχει οριστεί στα 58,50 μέτρα. Ο νεαρός έχει ρεκόρ 55,46 μ., επίδοση που θα προσπαθήσει να προσεγγίσει.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

17/7
17.30 100 μ. εμπ. Επτάθλου Ξυδώνα, Καστρινού
17.45 Επί κοντώ Παίδων Καραλής, Καραγιάννης
18.35 Υψος Επτάθλου Ξυδώνα, Καστρινού
18.50 Δισκοβολία Παίδων Καρτσίνης

18/7

01.00 Σφαιροβολία Επτάθλου Ξυδώνα, Καστρινού
02.50 200 μ. Επτάθλου Ξυδώνα, Καστρινού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης