Ο Κριστόφ Μέτσελντερ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 32χρονος Γερμανός σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είχε πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του είπε:

«Είμαι ευγνώμων για τα 13 χρόνια. Έγινα επαγγελματίας απευθείας μετά το σχολείο και, κοιτώντας προς τα πίσω, δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε κάτι καλύτερο» τόνισε με σημερινές δηλώσεις του ο αμυντικός της Σάλκε και συμπλήρωσε: «Ακόμη και οι τραυματισμοί είναι μέρος της ιστορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά φόρεσε 47 φορές τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας και αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με τα «πάντσερ», συμπεριλαμβανομένου του τελικού του 2002, όπου η «νατσιονάλμανσαφτ» ηττήθηκε από τη Βραζιλία.

Μετά από επτά χρόνια στην Ντόρτμουντ το 2007 πήγε για τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, κατέκτησε την τρίτη θέση με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ενώ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον χαμένο (1-0) τελικό του EURO 2008 με την Ισπανία.

Ο υψηλόσωμος (1,94μ.) άσος, που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Γερμανίας (με την Μπορούσια το 2001), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (με τη «βασίλισσα» το 2008) και ένα Κύπελλο Γερμανίας με τη Σάλκε το 2011, επέστρεψε το 2010 στους «βασιλικούς μπλε», στα τμήματα υποδομής των οποίων είχε θητεύσει για ένα χρόνο (1995-96), ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν κατάφερε να έχει σταθερά θέση στο αρχικό σχήμα την τελευταία τριετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης