Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League έκανε την Πέμπτη στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, χάρη σε δύο γκολ του Αθανασιάδη (83′, 88′) στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Ντιναμό Μινσκ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την Γκινγκάμπ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Φιορεντίνα στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η ομάδα του Αναστασιάδη, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, αντιμετωπίζει τους Γάλλους στην Τούμπα και με νίκη -με οποιοδήποτε σκορ- θα καταλάβει τη δεύτερη θέση, κατακτώντας το εισιτήριο που οδηγεί στους «32» του θεσμού.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο δικέφαλος του Βορρά είχε μια διπλή καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 3′ ο Αθανασιάδης δεν εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ντιναμό Μινσκ, και πλάσαρε χωρίς να μπορέσει να σκοράρει, με τον Περέιρα που ακολουθούσε να σουτάρει στα σώματα των αμυντικών της Ντιναμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 7′ από κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ σηκώθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της Ντιναμό, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει, ωστόσο, ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά η ατολμία των παικτών του και η αδυναμία στην τελική προσπάθεια τον κρατούσε μακριά από το γκολ.

Στο 22′ λάθος στην άμυνα της Ντιναμό Μινσκ με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ιγκνάτοβιτς, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με τον Αθανασιάδη να προσπαθεί να επωφεληθεί, χωρίς τελικά να τα καταφέρνει.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δείχνει μια άκαρπη υπεροχή και μόλις στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Βίτορ παίρνει γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιγκνάτοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αναστασιάδη λίγο έλειψε να την… πατήσει, καθώς οι αδιάφοροι βαθμολογικά Λευκορώσοι πήραν τις περισσότερες πρωτοβουλίες, την ώρα ου ο ΠΑΟΚ με κακή λειτουργία στην ανάπτυξη έμενε μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

Πάντως η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 71′ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά ο Περέιρα μόνος απέναντι στον Ιγκνάτοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στα χέρια του.

Στο 76′ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ρατς απέκρουσε ο Ιγκνάτοβιτς, ενώ ακολούθησε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 79’ με τον Τζανδάρη.

Για να φτάσουμε στο 82ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για λογαριασμό της ομάδας του.

Μετά από πάσα του Περέιρα ο Κλάους έστειλε με σχετική άνεση την μπάλα στα δίχτυα του Ιγκνάτοβιτς, ο οποίος είδε τον διεθνή να παραβιάζει εκ νέου την εστία του έξι λεπτά αργότερα με πλασαριστό σουτ από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Κίτρινες: Βερετίλο (Ντιναμό Μινσκ)

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81΄Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (73′ Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Τζανδάρης, Κατσικάς (28′ Τζαβέλλας), Κάτσε, Βιτόρ, Τζιόλης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46′ Γκολάσα) και Αθανασιάδης (90′ Παπαδόπουλος).

Τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2
(82’, 88’ Αθανασιάδης)

Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα 1-2
(45’ πεν. Μποβέ-6’ Μαρίν, 13’ Μπαμπακάρ)

H βαθμολογία:

Φιορεντίνα 13 (10-2)
Γκινγκάμπ 7 (4-3)
ΠΑΟΚ 7 (7-2)
Ντιναμο Μινσκ 1 (1-13)

Η τελευταία αγωνιστική (6/11):

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ
Φιορεντίνα-Ντιναμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης