Διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με πλούσιο θέαμα, επτά γκολ και διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων ήταν το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στην -κεκλεισμένη των θυρών- Λεωφόρο, το τέλος του οποίου βρήκε νικητες τους «πράσινους» με 4-3 σκορ.

Η νίκη του «τριφυλλιού» φέρει φυσικά φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε αυτό το τρίποντο οι «πράσινοι» έφτασαν τους 58 βαθμούς και πλέον μοιράζονται το «ρετιρέ» με τον Ολυμπιακό που έχει πάντως αγώνα λιγότερο, ενώ στον αντίποδα οι «ασπρόμαυροι» μετά τη σημερινή τους ήττα παρέμειναν στην 3η θέση με 50 βαθμούς.

Η ομάδα του Αναστασίου προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τον Σουηδό «γκολεαδόρ», ωστόσο ο «δικέφαλος» του Βορρά με τέρματά των Αθανασιάδη (42′) και Σκόνδρα (60′) έκανε την ολική ανατροπή, για λίγο ωστόσο.

Κι αυτό γιατί το «τριφύλλι» ισοφάρισε στο 63′ με τον Καρέλη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μπέργκ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «πράσινους» με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως το σόου του Σουηδού συνεχίστηκε καθώς στο 87ο λεπτό παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Ιτάνζ πετυχαίνοντας χατ-τρικ, με τον Νομπόα να μειώνει απλά στις καθυστερήσεις.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί το παιχνίδι να διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, έστω κι αν αυτοί ήταν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, παρακολουθώντας το ματς από γιγαντοοθόνη.

Στο αγωνιστικό μέρος, χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκους Μπεργκ στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του «τριφυλλιού» στα καρέ του Ιτάνζ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Ζέκα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και στο 41ο λεπτό δημιούργησε σημαντική ευκαιρία με τον Νομπόα να βρίσκει τον Αθανασιάδη, ο οποίος ξέφυγε των αντιπάλων του, στέλνοντας πάντως την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα πάντως ο Κλάους δεν… λάθεψε, καθώς με πλάγιο βολέ μετά από σέντερ του Σκόνδρα από δεξιά ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας το ένα κόρνερ, μετά το άλλο.  Ο δικέφαλος του Βορρά είχε πάρει τα «ηνία» στο ματς και στο 60ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς, όταν ο Γιάννης Σκόνδρας έπιασε σουτ με το αριστερό και στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Στιλ.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού παντως ήταν άμεση: στο 63′ ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 50΄ στη θέση του Βίκτωρα Κλωναρίδη,  τοποθετήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και μετέτρεψε σε γκολ την πάσα του Μπεργκ.

Η πολύ καλή συνεργασία του Σουηδού και του Καρέλη συνεχίστηκε χαρίζοντας ένα τρίτο γκολ στους γηπεδούχους, στο 70ο λεπτό, με τον Μπεργκ να επιστρέφει σε ρόλο του εκτελεστή, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς.

Στο 73ο λεπτό, ο πρώην επιθετικός του Εργοτέλη έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν νίκησε τον Ρικάρντο Κόστα, εντούτοις υπό την πίεση του Πορτογάλου αστόχησε εν τέλει.

Ωστόσο το τέταρτο γκολ για το «τριφύλλι» ήρθε τελικά στο 87′ και πάλι από τον Σουηδό γκολεαδόρ, με τον Νομπόα να μειώνει απλά σε 4-3 στο 90+3′ για τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 4-3

Γκολ: 27′, 70′ 87′ Μπεργκ, 63′ Καρέλης –  42′ Αθανασιάδης, 60′ Σκόνδρας, 90+2′ Νομπόα

Κίτρινες:
Μπεργκ – Αθανασιάδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδη (51΄ Καρέλης), Λαγός΄(80΄ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδη, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (66΄ Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85΄ Κίτσιος), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (88΄ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (80΄ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης