Σκορ που τον φέρνει 90 λεπτά μακριά από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέτριψε στην «Τούμπα» την Μπρόντμπι με σκορ 5-0 και πλέον περιμένει την ρεβάνς στη Δανία που αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 17’, ενώ στο 80’ και το 81’ ολοκλήρωσε το δικό του χατ-τρικ. Στο 36’ ο Πέλκας πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, ενώ στο 51’ σκόρερ χρίστηκε και ο Ροντρίγκες. Στο 88’ ο Μυστικίδης κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Κάτσε αστόχησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε στους Δανούς από το πρώτα λεπτά ότι εκείνος θα αναλάβει το ρόλο του πρωταγωνιστή στον αγώνα. Στο 17′ ο Πέλκας «άδειασε» τον Άγκερ και πάσαρε στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρήκε τον Μακ. Ο Σλοβάκος κοντρόλαρε υποδειγματικά σούταρε και άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας την «Τούμπα».

Πέντε λεπτά μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου, όμως ο Κάτσε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ρονόου. Το 2-0 πάντως ήρθε πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου. Στο 36′ ο Μακ έκλεψε στο κόρνερ την μπάλα και την έστρωσε στον Πέλκα, ο οποίος με πλασέ-ποίημα ανέβασε το δείκτη του σκορ!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να πετύχει ακόμα τρία γκολ και στην ουσία να «κλειδώσει» την συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 51′ ο Κωνσταντινίδης έδωσε δεξιά στον Μακ ο οποίος τροφοδότησε τον Ροντρίγκες και αυτός προ κενής εστίας σκόραρε για το 3-0, ενώ ο Σλοβάκος ολοκλήρωσε τον αγώνα, σκοράροντας ακόμα δύο φορές. Στο 80’ και το 82’ ο Μακ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Το σκορ θα μπορούσε να έχει γίνει και 6-0, αν στο 89′ ο Κάτσε δεν αστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μυστακίδης.

ΠΑΟΚ – Μπρόντμπι 5-0 (Novasports 2)

Γκολ: 17′, 80′, 81′ Μακ, 36′ Πέλκας, 51′ Ροντρίγκες
22′ δοκάρι ο Κάτσε
88′ έχασε πέναλτι ο Κάτσε

Κίτρινες κάρτες: Πέλκας, Κόστα, Μακ, Κάτσε – Ελμάντερ, Ντουρμισί, Πίρι, Ντούμιτς, Άγκερ

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ:
Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Μαλεζάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης (85′ Κοροβέσης), Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας (67′ Σαββίδης), Ροντρίγκες (71′ Μυστακίδης), Μακ.

Μπρόντμπι:
Ρονόου, Άλμπρεχτσεν, Χολστ (42′ Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμισί, Άγκερ, Όρνσκοφ, Πίρι (75′ Νόργκααρντ), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (58′ Σβαρτζ).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης