Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ισχυρή Ντόρτμουντ και πέτυχε αυτό που αρχικά ήθελε, ήτοι να μην ηττηθεί από τους Βεστφαλούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο 72′ έφεραν το ματς στα ίσα με τον Κάστρο, μετά από λάθος εκτίμηση του Όλσεν,
και παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια στρίμωξαν στα… σχοινιά τους Θεσσαλονικείς οι τελευταίοι κατάφεραν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό, που ενδεχομένως να αποδειχθεί… χρυσαφι στην υπόθεση πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια ο «δικέφαλος» του Βορρά διεκδίκησε κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στον αγώνα που διεξήχθη την Πέμπτη στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, καθώς πήρε το προβάδισμα στο 34ο λεπτό με τον Μακ.

Oι Βεστφαλοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με γρήγορες επιθέσεις άρχισαν να απειλούν τον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς με τον Χόφμαν μόλις στο 2’ να σουτάρει από την περιοχή μόλις πάνω από τα γκολπόστ του Όλσεν, ο οποίος στο 23′ νίκησε τον Κάστρο κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Αφού πέρασε ένα… μαρτυρικό ημίωρο ο «δικέφαλος» του Βορρά άρχισε να παίζει έξυπνα με αντεπιθέσεις, καταφέρνοντας στο 34′ κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξει το σκορ με τον Μακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόρερ του ΠΑΟΚ και πάλι ήταν ο Μακ, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» με ένα ασύλληπτο σουτ τον Βάϊντενφέλερ και έκανε το 1-0, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες της κατάμεστης Τούμπας.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μπερμπάτοφ βρέθηκρε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μπορούσια κι ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει στροφές κι έπαιζε ουσιαστικό και πολύ πρακτικό ποδόσφαιρο.

Στο 44′ πάντως η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά στο 1-1 με τον Βάιγκλ να πλησιάζει απειλητικά στην εστία του Ολσεν αλλά χάνει την τελευταία στιγμή τον έλεγχο της και μαζί την ευκαιρία.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια αρνητική συγκυρία. Στο 2ο μόλις λεπτό του β’ ημιχρόνου οι Γερμανοί οπαδοί αντέγραψαν ελληνικές μεθόδους και άρχισαν να πετούν πυρσούς αναμμένους στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή διακοπή του αγώνα μέχρι να εκφωνηθούν οι απαραίτητες συστάσεις, με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ πάντως να συνεχίζουν ακάθεκτοι το… έργο τους, πριν παρέμβουν οι δυνάμεις της ΕΛ. ΑΣ.

Στο 59΄ο Μπερμπάτοφ από απόσταση επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βαϊντενφέλερ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γερμανικά γκολπόστ, ενώ στο 71’ φάουλ του Ρόϊς απομάκρυνε με γροθιές ο Όλσεν, ο οποίος έμελλε να αποδειχθεί μοιραίος για την ομάδα του.

Ο Σουηδός τερματοφύλακας ξεγελάστηκε από το σουτ του Κάστρο, καθώς νόμιζε ότι συμπαίκτης του θα «τσιμπήσει» την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο βάθος της εστίας του μετά την προσπάθεια του πρώην άσου της Λεβερκούζεν.

Στο 80΄ Ζάιρο έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ μπροστά από τον Γερμανό τερματοφύλακα, ενώ το ματς πλέον θύμιζε «ρώσικη ρουλέτα».

Έξι λεπτά αργότερα ο Όλσεν έσωσε την εστία του από παραβίαση και δυο λεπτά αργότερα βολίδα του Παρκ πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Σουηδού γκολκίπερ.  Mέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ παρά την πίεση των Γερμανών κατάφερε να κρατήσει το 1-1, παίρνοντας τον δεύτερο βαθμό του στους ομίλους του Europa League.

ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1

Γκολ: 34′ Μακ (ΠΑΟΚ), 72′ Kάστρο (Ντόρτμουντ)

Κίτρινες: Μακ, Τζαβέλλας, Βάϊγκλ, Μικιταριάν

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε (85′ Χαρίσης), Σάμπο, Μακ (73΄ Ζάϊρο), Μπερμπάτοφ (89΄Πέλκας)

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Βάιγκλ (65΄Σμέτζερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουνζάι (84΄ Λάϊτνερ), Μικιταριάν (65′ Ράμος), Ρόις και Κάστρο

H βαθμολογία του ομίλου (3ος):

1. Ντόρτμουντ  4 (3-2)

2. FC Κράσνονταρ 3 (3-3)

3. ΠΑΟΚ 2 (1-1)

4. Καμπάλα 1 (1-2)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης